Blogger mic, caut promovare mare

În ultima săptămână s-au mai adunat în minte niște lucruri care trebuie spuse aici, deși probabil nu voi scăpa astfel de recentele insomnii. Dar măcar când voi adormi, o voi face cu gândul împăcat! Și am să iau lucrurile cronologic ca să putem urmări firul împreună și să înțelegeți la sfârșit ce am dorit să transmit.

Articolul ăsta a iscat o mică „ceartă” din partea Vienelei pe motiv că aș avea ceva cu bloggerii mici. În primul rând, pentru mine nu există bloggeri mari și mici, există cei pe care îi citesc (pe unii mai des, pe alții mai rar) și cei pe care nu îi citesc (ori nu îmi place ce scriu aceștia, ori pur și simplu nu știam de ei). Totuși trebuie să recunosc că am o parte din vină și eu, căci persoanele pe care le-am adăugat în blogroll când am făcut „curățenie” pe acest blog sunt în mare parte ceva mai cunoscute în mediul online. Însă nu pentru asta i-am adăugat. Ci pentru că găsesc interesant un procent ridicat din conținutul creat de ei și, de asemenea, postează frecvent. Dacă postezi o dată pe săptămână sau mai rar eu nu am cum să te citesc mai des, în situația în care îți știu blogul de mai mult timp și ți-am citit (aproape) toate articolele (relevante pentru mine). Deci, dacă eu consider că titlul și cele câteva cuvinte pe care le arată unele rețele sociale din articolul tău aparțin unui articol din care am ceva de învățat, dau click chiar dacă blogul tău se numește Ropote de bășini și e vizualizat doar de 10 ori pe săptămână.

Ceea ce aduce în discuție alt subiect, au scris vreo două bloggerițe despre asta, însă nu găsesc articolele. Una vorbește despre (ne)importanța like-urilor pe facebook, iar cealaltă despre irelevanța traficului pe care îl primește un blog. Eu am să comentez în modul următor, voi înțelegeți ce vreți: nu ești (un blogger) mai bun sau mai rău în funcție de numărul de aprecieri pe care le ai în social media, însă poți vedea câți oameni gândesc la fel ca tine; iar în ceea ce privește blogurile, poți să ai cel mai șmecher conținut, dacă nimeni nu e interesat înseamnă că nu faci ceva cum trebuie. Ca s-o spun într-un mod care să nu supere pe nimeni: numărul mare de like-uri și de vizualizări nu desemnează un blogger „mare”, însă sunt foarte utile! 😀

Și ca să mă „răzbun” pe cei care zic că nu îmi pasă de blogurile „mici” (deși dacă aș măsura după criteriile lor și al meu ar „pica” în această categorie), vreau doar să vă reamintesc câteva lucruri cu care îți poți înviora blogul într-o zi mai slabă, grație internetului:

1.Dacă, din întâmplare, citești blogul meu și lași un comentariu, sub numele tău se creează un link ce duce înapoi pe site-ul tău. Dacă mie sau unuia dintre cei aproximativ 100 de cititori fideli ai mei ne place comentariul tău, vom da click pentru a vedea cine ești și ce scrii.

2.Dacă ești de părere că unul dintre articolele mele aduce ceva în plus subiectului despre care ai scris sau, dimpotrivă, exprimă o părere diferită și pui link către el, se va crea automat un link către articolul tău, numit pingback (unii bloggeri aleg să dezactiveze această funcție, însă eu o țin activă).

3.Contactează-mă pentru a scrie un guest post pe blogul meu, în care vei primi și un link către tine. Ai grijă, totuși, să se încadreze măcar puțin în tema generală a blogului!

4.Rețelele de socializare încă mai livrează trafic dacă distribui link-urile tale în ele, deși cred că acest lucru se va schimba peste o anumită perioadă, începând cu Facebook. Totuși eu am creat și aici Un grup între grupuri (Pentru un blog între bloguri), dar și o comunitate pe Google+, pe care am numit-o Bloggeri Munteni, însă simte-te liber să postezi indiferent din ce regiune a țării ești!

Recapitulez, să văd dacă ai înțeles cum să aduci trafic pe blogul tău!

  1. Scrii un guest post aici sau
  2. Scrii un articol în care incluzi un link de-al meu,
  3. Postezi în social media,
  4. Lași un comentariu mai jos în care să-ți prezinți blogul și/sau să-mi spui dacă ceea ce am scris aici îți este de folos!

10 thoughts on “Blogger mic, caut promovare mare

  1. De acord cu tine (partial), si ai reusit sa ma faci sa zambesc. De ce? Fiindca de mai obosesti (si ai si insomnii, nu neaparat din aceasta cauza) sa le dai replici unor persoane virtuale. Daca nu se prind din prima sau din a doua, lasa-i in ceata lor. 😛 Mie uneori imi place ce citesc pe blogul tau, uneori nu. Asa ca 🙂 Somn usor !!

  2. Mi s-a parut putin ciudat ca un om de litere, un om care scrie poezie, sa aiba in blogroll mai mult oameni care sunt cu picioarele bine infipte in pamant si care de multe ori au dat de pamant cu bloggerii „mici”. Dar asta nu inseamna nimic. Fiecare dintre noi e liber sa citeasca numai ceea ce il atrage. :)))

  3. Poate nu trateaza absolut totul in mod serios, poate nu trateaza nimic in mod serios,, dar acel „totul” porneste mereu de la probleme curente… Eu abia imi amintesc cine e presedintele tarii, daca e sa compar. :)))

  4. @adndefemeie, mulțumesc de urare

    @Vienela, pentru mine datul de pământ nu e un criteriu după care aleg ce citesc, iar pe de altă parte, dacă și Cetin și, mai ales, Vasilescu sunt „cu picioarele pe pământ” (tratează absolut totul în mod serios), atunci și eu am seriozitate de președinte 😀 (nu mi-a venit altă comparație în minte) :))

  5. Foarte interesant ce sfaturi dai tu aici legat de imbunatatirea traficului. Dar hai sa iti zic un secret. Nu o sa te ajute link-urile pe blogurile mici, ba din contra, o sa te traga si mai mult in jos. Si sa fim seriosi, stim cu totii ca 100 de persoane fidele ale blogului tau nu inseamna trafic pentru alt blogger, dar in schimb un articol cu link catre tine pe un alt blog (cu motiv de pingback), pentru tine inseamna un link-building. Dar imi place ca ai dat-o ca si cum doar tu i-ai ajuta pe ceilalti, te-ai scos bine 🙂

  6. Corect, dar nu era mult mai ok in loc de „cum să aduci trafic pe blogul tău” sa spui „cum sa ne dezvoltam ajutandu-ne unii pe altii” ? Doar la asta m-am referit eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *