Birou teleportabil

De câțiva ani a pornit o tendință care continuă și astăzi de a se tot crea polemici între susținătorii muncii de la birou și cei ai muncii de acasă. Se aduc argumente de ambele părți, toate corecte, însă se omite existența celei de-a treia variante, mai slab spre deloc reprezentată. Este vorba despre munca de oriunde, pe care unii deja o fac, dar nu vorbesc despre ea din perspectiva polemicilor mai sus amintite.

kafune-mic-128x300

Un birou (tele)portabil este mai mult portabil decât birou, iar munca făcută din „spatele” acestuia poate fi distracție sau distracția poate fi muncă. Imaginează-ți! Astăzi te trezești pe acoperișul unui bloc, făcând poze de la înălțime și aflând lucruri interesante despre cele înconjurătoare, în timp ce faci ceea ce îți aduce ție venituri. Dacă ai cafea la birou e și mai cool, că doar nu o să cobori în jur de 10 etaje de fiecare dată când vrei una. Și o să vrei, pentru că soarele arde foarte tare și te îmbie la leneveală. Închide ochii!

Acum te-ai teleportat pe marginea unei piscine și lucrezi de pe o tabletă waterproof. Între două răspunsuri la e-mail-uri mai dai o tură de bazin, apoi te relaxezi cu o băutură rece. Astfel faci ca un timp plăcut să fie și foarte util. Închide ochii din nou!

sticle-pet-pe-fond-alb-impreuna-300x225

Acum biroul tău este pe o bicicletă. Ești printre flora montană sau prin jungla unui oraș. Ți-ai propus o plimbare lungă pentru a putea acapara cât mai mult spațiu. Însă pedalatul poate deveni obositor, indiferent de ritmul său, și, când te oprești pentru odihnă, îți dai seama că a fost o idee bună să ai apă la birou. După pauza asta ești și odihnit, și hidratat. E suficient să mai clipești o dată și te teleportezi în pat, care poate fi, de asemenea, birou. Dar nu cred că mai e cazul după o astfel de zi în care nici nu a părut că ai muncit, însă ți-ai îndeplinit toate target-urile, ba chiar ai rezolvat ceva și pentru săptămâna viitoare.

Și când te gândești că toată productivitatea ta a plecat de La Fântâna!

 

*articol inspirat de La Fântâna și scris pentru Spring SuperBlog 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.