Când avem rude departe, ele au grijă de noi prin transport colete Spania-România


firmă coletărie România-Spania

Vremurile grele nu i-au deznădăjduit niciodată pe români. Aceștia au găsit întotdeauna o cale de a supraviețui, indiferent de gradul de dificultate în care se aflau. S-au chinuit singuri cât au putut. Au renunțat la multe lucruri fără de care nu se credea că se poate trăi în acest secol. Când nu s-a mai putut așa au apelat la prieteni și au suferit împreună cu aceștia când nu s-a mai putut nici așa. Astfel, unii dintre ei au hotărât să facă „sacrificiul de țară” și să plece pentru a munci printre străini. Știau că nu le va fi mai ușor, însă ei nu căutau lejeritate, ci siguranță. Siguranța că măcar cei rămași în țară să poată trăi mai bine. Și-au luat la revedere de la noi neștiind când se vor mai putea întoarce. Acum putem dialoga cu ei doar pe facebook și skype. Le mai vedem numele doar pe hârtia care ne înștiințează că ne-au trimis bani de acolo de unde sunt. Ne fac o mare bucurie când, de 2-3 ori pe an (ar vrea și ei mai des, dar nu se poate), ne trimit colete cu diverse lucruri de care avem nevoie dar aici nu ni le putem permite, cadouri la ocazii speciale sau, pur și simplu, produse alimentare care nu se comercializează în acest colțișor al Europei. Întotdeauna se va găsi o modalitate prin care aceste lucruri să ajungă la noi, mai ales că există și firme care se ocupă de transportul coletelor, ca acestea să nu circule clandestin.
Riscurile sunt mari, însă românul pare să se ghideze după sloganul „nu riști, nu câștigi”. Și pe-afară e greu să găsești de muncă, de aceea am căutat o listă cu resurse ajutătoare, pe care (din fericire) cei de la Adevărul au făcut-o în locul meu.
Să le mulțumim celor plecați printre străini pentru noi și pentru coletele care ajung mereu la timp. Se pare că trăim în România lucrurilor bine transportate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.