Invata sa faci SEO

A venit vremea sa scriu inca un articol despre search engine optimization, adica SEO. Multi dintre voi stiu deja ce inseamna asta, asa ca articolul asta e pentru ceilalti. Poate ca ma repet, dar o fac pentru ca totii bloggerii sau proprietarii de site-uri sa inteleaga importanta acestui lucru. Mai ales cei care au dezvoltat o afacere din site-ul sau blogul lor. Am sa explic in linii mari termenul de SEO si importanta lui si am sa va recomand un site bun care se ocupa cu asa ceva.
Presupun deja ca site-ul sau blogul tau e foarte nisat, adica este axat in mare parte pe un singur tip de continut. Deci, ce este search engine optimization? SEO inseamna sa iti construiesti site-ul (sau blogul) in asa fel incat el sa fie preluat usor de motoarele de cautare (Google in special) si sa apara cat mai sus in cautarile oamenilor. Pentru asta trebuie sa folosesti anumite cuvinte din domeniul tau in titluri, articole etc. pe care lumea le cauta cel mai des pe internet. SEO incepe de cand iti construiesti site-ul si stabilesti categoriile in care iti vei scrie articolele. Dar trebuie sa fii atent la fiecare articol in parte ce cuvinte cheie folosesti si ce tag-uri ii pui articolului respectiv. Tot din SEO face parte si plasarea cu atentie a link-urilor spre site-ul tau pe alte bloguri. Cu cat aceste bloguri sunt mai asemanatoare cu al tau, cu atat Google te ‘vede’ mai bine. Insa niciun link nu e de lepadat, asa ca daca ai ocazia sa iti afisezi link-ul pe alt site, fa-o chiar daca nu are legatura cu domeniul site-ului tau.
Cam asta e povestea cu search engine optimization. Sa ai mare grija la aceste lucruri. Dupa asta, tot ce iti mai ramane de facut este sa te tii de treaba postand articole constant. Si, pentru ca am promis in primul paragraf, va spun ca acest site te poate ajuta sa apari bine in Google. Cel mai bine este sa lasi optimizarea in seama celor ce se pricep.
Toate astea fiind spuse iti urez succes in activitatea pe care vreo sa o intreprinzi de acum incolo. Sper sa ne auzim cu bine si cand site-ul tau va creste si va avea o multime de unici pe zi. Multa bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.