Luptam cu timpul ajutati de ceasuri

Timpul e inamicul tuturor. Nu avem nicio putere de a-l deforma, opri sau controla in vreun fel. Insa il putem masura. Nu stiu daca oamenii si-au dat seama ce instrument puternic au descoperit cand au infipt acel bat in pamant si au inceput sa isi planifice activitatile in functie de umbra lui.
Primele ceasuri solare au aparut in China, in urma cu mai mult de cinci milenii. Tot cam atunci strainii au adus aici clepsidrele. Istoria masurarii timpului e foarte interesanta si ampla. De aceea nu am avut rabdare sa citesc tot, pentru amanunte rasfoiti wikipedia.
Desi ceasul si-a pastrat functia de a masura trecerea timpului pana in momentul actual, a mai capatat pe parcurs cel putin inca un rol: acela de a inspira eleganta. Se considera  de catre unele persoane ca arata mai bine daca poarta la mana ceasuri barbatesti cu stil. Asa arata in prezent instrumentul care ajuta de mii de ani lumea in lupta cu timpul:

ceasuri Bestwatch

Cum ar fi fost, insa, daca nu se inventa/descoperea nicio modalitate de a masura timpul? Cum ar fi fost daca nu s-ar fi inventat conceptul de „timp”? Ce este „timpul” de fapt? Probabil  ca nevoile de baza ale omului (mancatul si dormitul) ar fi fost dereglate. Pe langa acestea, o gramada de alte chestii ar fi fost denaturate. Plus ca nu s-ar fi ajuns la alt concept, unul extrem de util in prezent: „planificarea”. Daca nu am fi stiut ce „face” timpul, cum sa il masuram si, in functie de asta sa ne planificam activitatile, ne-am fi gestionat vietile extrem de prost.
Asadar nu timpul e important! El oricum trece. Importante sunt faptele! Ele ne fac cine suntem, indiferent de varsta pe care o avem.
Valorificati-va, totusi, timpul! Cititi, informati-va! Aveti atatea resurse, inclusiv online, inclusiv pe acest blog! Trebuie sa tinem pasul cu societatea si, uneori, nu mai e vreme si pentru intrebari. Trebuie sa aflam direct raspunsurile! Unele intrebari sunt risipa. Uita-te la ceas, cat este de tarziu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.