Peisaj pictat pe cer

Imaginează-ţi că eşti copil, un bebeluş. Nu ştii să vorbeşti şi nici să mergi. Cu toate astea, te-ai ţine după părinţii tăi peste tot ca să le spui ce să facă. Din fericire, salvarea ta vine chiar de la ei. Şi ei vor să te ia cu ei peste tot pentru a îţi arăta lumea ce ne înconjoară.
Aminteşte-ţi prima ieşire în parc. Coroana verde de frunze îţi fura privirea şi te simţeai ca într-un basm. Te jucai cu zăngănitoarele tale până adormeai purtat prin aerul călduţ de după amiază. Când te trezeai erai înconjurat de rudele ieşite şi ele în parc la plimbarea zilnică. Pentru toate astea tu nu trebuia să faci mai nimic, decât să zâmbeşti. Cea mai mare supărare era doar o mică încruntare. Mai ştii câte zile îţi vei fi petrecut în cărucior, alunecând pe sub pomi? Probabil că nu. E ciudat cum creştem şi uităm tot ce s-a petrecut într-una din cele mai frumoase perioade ale vieţii, cea în care eram bebeluşi.
Îţi mai aduci aminte când ai tăi te scoteau la plimbare dimineaţa? Ei tot ziceau că e frig, dar acolo în cărucior tu nu simţeai nimic, fiind acoperit cu păturica şi înconjurat de dragostea părintească. Vedeai asfaltul gri cum se derula în faţa ta, câinii vagabonzi ce zburdau pe trotuare şi micile lacuri lăsate în urmă de ploaia din seara trecută. Obişnuiai să râzi când vedeai toate aceste lucruri.
Cu timpul însă, vei trata altfel lucrurile acestea. Vei fi ajuns deja un adult în toată regula. Vei avea şi tu un copil mic pe care vei dori să îl plimbi la fel cum te plimbau părinţii tăi pe tine. Îi vei lua cărucior de la bekid.ro şi îi vei amenaja camera cu sute de jucărioare colorate, cărţi de colorat, animăluţe de pluş cântătoare şi alte chestii grozave de care copilul tău nu are neapărat nevoie, dar e bine ca el să le aibă, asta ca să fii şi tu fericit ca parinte.
Dar sunt sigur că, deşi nu ţi-o va spune fiindcă va fi uitat, copilului tău îi vor rămâne în minte plimbările cu căruciorul şi poveştile ce se ţeseau în acele clipe feerice. Se pare că natura se lasă cel mai bine observată dintr-un cărucior de copil împins cu dragoste de către părinte. Nu-i răpi copilului tău această bucurie! E aşa de uşor să ai un cărucior. Unele magazine oferă ceva asemănător programului RABLA, dar la cărucioare. Asta ca să existe în continuare comunicarea asta cu natura de la plimbările de duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *