Intr-o alta lume

Cand firma ta te trimite cu o delegatie in alta tara inseamna ca are incredere in tine, si nu putina. Inseamna ca pana acum ti-ai facut foarte bine treaba si te-ai achitat cu brio de toate sarcinile care ti-au fost repartizate. Dar, de acum, si responsabilitatea ta a crescut in cadrul firmei. Vei primi sarcini tot mai grele si depinde doar de tine sa te mentii acolo sus.
Acum pleci intr-o cu totul alta lume. Acolo unde te vei duce sunt altfel de oameni. Si acesti oameni vorbesc o alta limba, limba pe care va trebui sa o inveti, sau sa iti iei cu tine un traducător autorizat . Vei cunoaste o alta cultura, obiceiuri si comportamente noi. Probabil ca la inceput vei fi privit ca un strain. Nu trebuie sa te temi de asta. Daca vei petrece destul timp acolo te vei deprinde cu tot ce este diferit si, dupa o vreme, tot ce considerai ciudat ti se va parea normal. Vei ajunge sa faci parte integranta din societatea lor. Cu putin ajutor divin vei ajuta firma (si implicit pe tine) mai mult decat ti-ai imaginat initial. Vei lega relatii noi si te vei face cunoscut. Dar apoi va veni vremea sa pleci…
Ajuns inapoi in tara te vei confrunta din nou cu schimbarea. Acum oamenii de aici te vor considera ciudat si le va lua un timp sa se obisnuiasca din nou cu tine. Dar si tie iti va fi un pic greu sa iei pulsul vietii de aici, chiar daca ai fost plecat numai pentru o saptamana. Insa vei fi privit cu alti ochi si de sef si colegii de la munca, de data asta schimbarea este in bine. Si asta pentru ca, la momentul potrivit, ai stiut ce alegeri sa faci si ce decizii sa iei. Mult succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.