Am vorbit cu Dan Bittman despre rolul educativ al muzicii

Iata primul interviu dintr-o serie, sper eu, lunga. Aceste interviuri au rolul de a arata tuturor ca publicul se poate educa prin multe modalitati, iar muzica este una dintre ele. Educatia este, dupa parerea mea, un capitol deficitar al romanilor si cel mai bine o putem primi de la oameni cunoscuti pentru ceea ce fac si care au ceva de spus.
Prima persoana care mi-a raspuns invitatiei la interviu este Dan Bittman  (Holograf).

Acestea sunt intrebarile: Pot fi educati tinerii prin muzica? Cum se poate face acest lucru?

Acesta este raspunsul: „Nu stiu daca doar tinerii pot fi educati prin muzica. Cred ca oamenii, in general, pot fi educati, iar unul din instrumente este cu siguranta muzica. In tarile nordice muzica ocupa un loc special in educatia scolara: se invata instrumente, se canta atat in corul scolii cat si acasa in familie, iar in felul acesta oamenii cred ca se imbogatesc sufleteste si invata de timpuriu ca exista lucruri minunate cu care iti poti hrani sufletul.

L-am rugat pe domnul Bittman sa transmita un mesaj cititorilor acestui blog! Mesajul lui este: „Incercati sa acordati o mai mare importanta sufletului si imbogatirii dvs interioare intr-o lume atat de grabita si nepasatoare!

Pentru ca nu mi-a lasat un link unde sa il putem gasi mai usor, am sa pun aici cea mai recenta piesa a lui: Si ingerii au demonii lor. In incheiere vreau sa ii multumesc lui Dan Bittman pentru participarea la interviu si pentru ca isi ia in serios rolul de educator al publicului!

[youtube=https://youtube.com/watch?v=xia2Gs6MqmM]

2 thoughts on “Am vorbit cu Dan Bittman despre rolul educativ al muzicii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *