Blogul și facultatea

blogul

Acest articol, la care mă gândesc de vreo săptămână, vine ca o continuare a comentariilor de la articolul precedent (pe care îl aveam în minte, de asemenea, de vreo săptămână). Adică am să completez răspunsul pe care i l-am dat acolo lui Emil, nerăspunzând, de fapt. Dacă te-am băgat în ceață, e bine. Poate reușesc să te scot până la final.

M-am gândit să scriu despre relația dintre blogul meu și studiile pe care le urmez și faptul că lucrurile nu au stat tocmai cum mi-aș fi imaginat. Mă așteptam ca cele două lucruri să se influențeze reciproc, însă în alte proporții și, cumva, invers. Mă așteptam ca Sociologia să influențeze într-un fel sau altul scrierile mele (în general, nu doar aici) și probabil că o face, însă nu la un nivel conștient. Pe de altă parte, nu am prevăzut că blogul mă va ajuta la facultate, chiar dacă nu a făcut-o în cea mai mare măsură.

Au fost 3 momente în care blogurile mele s-au dovedit a fi utile contextului în care mă aflam. Le iau pe rând, cronologic.

Momentul 1

Acesta a venit cu ocazia unei prezentări obligatorii pentru Modulul pedagogic. Din momentul în care ni s-a spus că trebuia să facem acest lucru, nici nu am stat pe gânduri și m-am îndreptat către mini-seria de articole (scrise cu câțiva ani în urmă) în care am rugat câțiva oameni cunoscuți în domeniul lor să îmi spună cum cred că activitatea lor îi influențează pe cei care îi urmăresc. Mi-au răspuns atunci Cristian China-Birta, Dan Bittman, Dan Negru și Dragoș Pătraru. Din păcate, nu am avut mai multe interviuri pe care să le prezint, însă acestea au fost suficiente pentru a îmi susține teza. Probabil ar fi ieșit și mai bine dacă nu m-ar fi faultat tehnologia, însă aceasta m-a ajutat în Momentul 3.

Momentul 2

Momentul 2 a venit la un seminar de Introducere în marketing. Ce și cum am explicat în articolul cu pricina. Pe scurt, m-a luat gura pe dinainte și memoria pe dinapoi.

Momentul 3

Aici blogul meu #pierdutprintregadgeturi și-a spus cuvântul. În mod normal aș fi folosit expresia „și-a scris cuvântul”, însă în acel moment nu a fost vorba de un articol scris. Mai degrabă m-am folosit de cunoștințele acumulate de când sunt pasionat de domeniul IT (adică cu mult timp înaintea începerii acelui blog) și le-am legat (nu foarte strâns) de Sociologie într-o interesantă prezentare la Limba engleză.

Așadar, dacă mai există vreun student blogger care nu își folosește articolele (și) pentru facultate, cred că ar trebui să schimbe asta cât mai repede.

Mai vezi ceva din ceața de care ziceam la început?

0 thoughts on “Blogul și facultatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.