Când telefoanele aveau fir…

După cum am mai spus sau măcar am lăsat să se înțeleagă, singurul lucru bun în ceea ce privește fostul meu loc de muncă este că mi-a permis să îmi cumpăr un laptop (unul la mâna a doua, foarte bubos, după cum scriam atunci când l-am luat). Până atunci nu avusesem un computer al meu și ,pentru o perioadă de mai multe luni, nici internet în casă. Cu toate astea, voi știți că am făcut tot posibilul să scriu pe blog, apelând la prieteni sau la smartphone și rețele wi-fi publice. Acum, că situația s-a schimbat, toată activitatea online o desfășor de pe laptop. Poate de aceea aproape că nu am simțit când am rămas fără smartphone (altă poveste), ajungând la un telefon simplu (destul de vechi și el). Asta mi-a adus aminte de primul telefon mobil pe care l-am avut.
Se întâmpla în prima jumătate a deceniului trecut, când eram într-una din clasele primare, pe vremea când telefonul fix era nelipsit din locuințe, la vârsta la care se făceau farse la telefon (după cum am citit că făceau și ceilalți participanți la concursul organizat de Computer Blog și Blogal Initiative).
Părinții mei erau foarte ocupați și nu le plăcea gândul să mă știe singur în casă. Însă nu neapărat asta i-a făcut să îmi lase mie telefonul, ci faptul că ei plănuiseră să cumpere altul. Așa a ajuns la mine primul mobil, telefon pe care mama îl achiziționase (parcă) de la un coleg de serviciu, cu tot cu cartelă. Iată-l, un Motorola T180:
primul telefon mobil
Nu cred că are mare importanță ce specificații avea, căci primul meu telefon mobil nu era… mobil. În momentul când l-am primit bateria era atât de uzată încât acesta funcționa doar conectat la încărcător. Așa că el stătea tot timpul pe o mobilă lângă care mă așezam când vorbeam la el. Până când nu i-a mai stat deloc curentul înăuntru.
După el am mai avut câteva telefoane, nici multe, nici puține, unele ale căror nume nu mi-l amintesc. Nici cu acesta nu a fost simplu, căci mai greu găsești ceva (chiar și) pe Google atunci când nu cunoști denumirea acelui lucru sau îți amintești doar unele detalii, în cazul meu inscripția de sub display.
Despre celelalte nu vă povestesc, deși voiam cândva, căci trebuie să mă concentrez la cum să fac rost de un alt smartphone. Nu prea îl mai foloseam eu pe „fostul”, dar fără smartphone mă simt destul de aiurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.