Mă gândesc la articolul ăsta de vreo două săptămâni. Asta pentru că știu niște persoane care ar avea ceva de spus și blogul mi se pare unealta cea mai potrivită. Le-am sugerat acest lucru și sunt gata să îi ajut, atât cât știu, să înceapă o astfel de aventură. Din semnele pe care (nu) le-am primit până acum nu cred însă că se gândesc serios la acest lucru. Ceea ce cred că este păcat.
Oamenii au păreri foarte diferite față de bloguri și de cei „din spatele” lor. În 2017, era noastră, încă există persoane care cred sunt convinse că a avea un blog înseamnă să nu faci nimic toată ziua, să pierzi timpul pe internet și că „mai bine îți găsești un serviciu și lasă prostiile alea”. Pe de altă parte, sunt oameni cărora blogul li se pare un lucru extraordinar. Într-un fel, este. Însă oricine poate face asta, drept dovadă că eu însumi scriu aici de aproape 8 ani.
Există unii oameni care au auzit termenul „blog”, dar nu știu exact ce înseamnă. Însă știu că, de multe ori, i se alătură termenul „bani”. Aceștia nu sunt departe de adevăr, însă rezultatele financiare depind de gradul de implicare și de un pic de noroc, aș spune. Am avut și eu o perioadă, chiar dacă nu foarte lungă, în care îmi asiguram țigările (fumam mult mai puțin atunci) și cafeaua (consumam mai puțină cafeină) exclusiv din blog. De asemenea, reușisem să strâng ceva pentru lucruri necesare, câteva concerte și o petrecere de sfârșit de an. Nu sunt tocmai mândru de modul în care am făcut acei bani, adică din ghost writing și advertoriale de duzină, însă în momentul acela așa am crezut că trebuie să fac.
Revenind mai aproape de timpul prezent, blogurile (deja vorbim de mai multe) mi-au adus alt tip de beneficii. Datorită lor am putut testa produse din domeniile mele de interes, despre care am scris. Și, nu în ultimul rând, mi-au dat oportunitatea de a participa la diferite evenimente, cum ar fi Webstock-ul de săptămâna vitoare.
Cel mai important lucru, despre care s-a mai scris de mii de ori (la fel ca despre tot ce am povestit mai sus), dar mai scriu și eu o dată, este faptul că datorită blogului cunoști mulți oameni cu pasiuni similare cu ale tale. Iar acești oameni se transformă pe nevăzute în prieteni.
Extraordinar lucru, blogul! Iar voi, cei care știți că am discutat pe această temă, nu mai stați pe gânduri „pentru că nici nu știți ce pierdeți”! Sunt nișe pe care încă nu activează nimeni, dar și loc suficient în cele existente. Iar un pic de concurență nu strică!
0 thoughts on “Ce (mă) fac cu blogul?”