Cenușăreasa și D.W.

Azi vom călători într-o perioadă a timpului foarte inexactă și vom asista la un eveniment care a dus la crearea unei povești. Ați ghicit, povestea cu Cenușăreasa s-a întâmplat în realitate. Dar nu, D.W. nu este prințul cu care s-a căsătorit, ci prietenul nostru despre care v-am mai povestit: Doctor Who (foto sus, sursa). (Sigur, acesta nu este numele lui real, dar toată lumea îi spune așa.)

Doctorul se dă jos din cabina sa de telefon cu care călătorește în spațiu și, mai ales, timp, numită Tardis. Însoțitoarea lui se dă și ea jos, împleticindu-se puțin pe ai săi pantofi stiletto. Pădurea în care au aterizat avea un aer sumbru și mistic. Nu se auzea niciun sunet și copacii căpătau umbre amenințătoare. Soarele era aproape de apus.

Se aude un urlet de lup, apoi zgomotul a mii de pași ce se îndreptau către protagonștii noștri. Prietena Doctorului începe să fugă și el pornește după ea. Aceasta fuge atât de tare încât Who nu se poate ține după ea. La un moment dat, când era cât pe aici să o piardă, fata se împiedică și cade. Doctorul se duce să o ajute să se ridice. Între timp, un glob de lumină galbenă, orbitoare, care lumina întregul sol al pădurii se oprește în dreptul lor. Însă Who era mai speriat de ochii roșii ai partenerei sale…

Globul de lumină a pulsat o dată și cei doi eroi cel mai probabil și-au pierdut cunoștința. Când au deschis ochii se aflau tot în pădure, dar în fața unui palat uriaș, luminat cu zeci de candelabre atârnate de tavanul extraordinar de înalt. Însoțitoarea lui Doctor Who și-a dat imediat seama că nu mai avea în picioare pantofi din piele naturală. De fapt, ca să fiu mai precis, mai avea doar unul, iar celălalt picior era desculț. Atrași de lumina și sunetele de pahare cu vin ciocnite, cei doi au decis să intre în palat.

Înăuntru părea să aibă loc o nuntă, deși, dacă îți țineai privirea mereu îndreptată în jos, te-ai fi simțit mai degrabă ca într-un magazin de pantofi Carmine Shoes: felurite modele și culori, unele mai înalte, altele mai puțin înalte, unele pentru glezne subțiri, altele pentru glezne mai puțin subțiri. Nici rochiile nu se lăsau mai prejos, doamnele din palat arătau de parcă toți designer-ii împărătești și-au dat concurs pentru acea ocazie festivă.

Când Doctorul și partenera lui a pășit pragul acelui castel toată lumea a făcut un culoar pe centru până în capătul opus. Acolo se afla un altar, alături de care se afla o ființă cu un aer solemn. Deci, într-adevăr avea să aibă loc o nuntă aici. Cel mai ciudat, au observat cei doi apropiindu-se, e faptul că în fața altarului se afla un pantof. Nu numai că era pantoful prietenei lui Who, dar ea și-a dat seama că ea va fi Cenușăreasa. Atunci cine avea să fie soțul?

Doctorul iese afară scârbit de atât de mult sclipici și paiete și se așează pe o rădăcină de copac tăiată precum un scaun, așa că nu avem cum să știm ce se mai întâmplă înăuntru. Însă nici nu este nevoie! După puțin timp iese și partenera lui Doctor Who în fugă, mai mult enervată decât speriată de aproape viitorul ei soț. Who se prinde că ceva nu este în regulă și spune: „Hai în Carmine Shoes! Pardon, Tardis!”
***

Quiz pentru cei care au citit până la capăt:
1. Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2016?
2. Pe ce planetă se aflau cei doi protagoniști?
3. De ce eroii nu au dialogat deloc pe parcursul acțiunii?
4. Amica Doctorului s-a întors afară cu ambii pantofi în picioare sau doar cu cel cu care intrase?
5. Acea fată era cu adevărat partenerea de călătorii a lui Doctor Who?

Vă ajut eu la prima întrebare:
1. Da.

Celelalte răspunsuri le aștept în comentarii și sunt foarte curios să le aflu! Puteți să propuneți și alte întrebări! 😀

LOGO-Carmine-250x250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.