Cum arată camera unui artist

Fiecare din noi are idei diferite când vine vorba de amenajarea interiorului locuinţei. Şi asta e bine, căci suntem fiinţe diferite. Am să povestesc aici cum mi-aş dori să arate casa mea atunci când voi avea una 😀 .
Încă nu ştiu sigur dacă voi sta la bloc sau la casă pe pământ, deşi a doua variantă îmi place mai mult. Eşti mai aproape de aer, de natură; ai mai puţin de mers până la garaj, e mult mai simplu să faci grătar la curte decât într-un balcon etc. Cam asta ar fi la exterior. La interior va fi ceva foarte modern, dar simplist, minimum necesar. În centrul camerei va fi un pat mare şi scund, cu două noptiere în părţi. Până la pat va fi un covoraş foarte colorat şi foarte lăţos. Într-un colţ al camerei ar veni un dulăpior pentru haine. În faţa patului aş aşeza un televizor cu diagonala foarte mare pentru episoadele din serialul meu preferat ‘Doctor Who’. Şi pe pat ar sta laptop-ul de pe care aş scrie pe blog. După cum vedeţi, nu e mare lucru să îţi amenajezi camera. Secretul e să intraţi mai întâi pe Art Deco Zone şi să vă inspiraţi.
Pentru mine, camera în care locuiesc e spaţiul meu vital. Aici îmi vin o multitudine de idei pentru textele mele şi această cameră trebuie să rămână mereu o sursă de inspiraţie. Trebuie să am un pat confortabil pentru ca dimineaţa să mă pot trezi odihnit şi cu chef de citit. Amenajarea camerei proprii trebuie gândită din avans. Însă nu e nevoie să gândeşti zile şi nopţi. Trebuie doar să alegi ce îţi place mai mult şi îţi sporeşte confortul fizic sau chiar psihic. Şi pentru confortul meu psihic trebuie să controlez şi ce se vede pe geam. Peisajul dezvăluit de fereastră face parte din camera mea. Aşa că aş prefera ca fereastra să fie spre curtea mea, spre locul de recreere şi meditaţie, spre oaza verde a curţii. Orice altceva nu ar fi suficient de aducător de inspiraţie pentru mine.
Cam aşa ar arăta casa mea, de care voi fi foarte mândru, căci mi-o voi amenaja singur. Spaţiul în care voi locui va fi o reprezentare a mea făcută din mobilă. Va fi spaţiul perfect pentru creaţie, pentru citit şi/sau vizionat filme preferate sau, de ce nu, de muncă. Asta în cazul în care voi desfăşura activităţi în sfera în care mi-am planificat eu să activez. Dar mai e ceva de aşteptat până atunci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.