Curățenia nu este amuzantă, dar este necesară!

Recunosc încă de la început că nu îmi place să fac curățenie! 😀 Este o activitate atât de plictisitoare încât aș prefera mai mult să îi desenez ochi unei pietre și să aștept să clipească. Dar nu pot lăsa toate aceste sarcini în grija mamei, mai ales că de multe ori ajung să nu mai găsesc lucruri (în general haine) sau să le găsesc într-un cu totul alt loc decât m-aș aștepta. Așa că o las pe ea să măture și să spele parchetul, iar atunci când simt nevoia mă ocup eu de ștergerea prafului și de reordonarea lucrurilor prin camera mea.

Și dacă uneori chiar este nevoie să fac această activitate plictisitoare, am grijă să o fac cât mai neplăcută posibil, dar și să trag de timp cu orice ocazie și migălesc la orice lucru lipsit, poate, de importanță: pornesc televizorul pe un canal cu muzică (comercială), mut fiecare lucru de la locul lui, golesc șifonierul și pierd timpul studiind diverse obiecte pe care le am prin cameră, dar cu care nu am mai interacționat de mult.

Aspiratorul profesional este în grija mamei, deși, din păcate îl folosește destul de rar, ea preferând clasica mătură. Ceea ce duce ca, de fiecare dată când este folosită, praful (indiferent de unde și cât vine) să rămână, de fapt, în cameră. Însă, din fericire, praful are un inamic de temut pe care îl știm cu toții: apa. Din anumite motive, familia mea schimbă rar electrocasnicele și, în general, doar dacă cel vechi nu mai funcționează, însă știu care ar putea fi noul aspirator, dar și cel în stare să ne scape de praful din apartament: Rohnson Aquatec R144, cu filtru de apă; așa voi fi sigur că praful înlăturat de pe mobilă nu se va întoarce pe aceasta.

Poate până atunci am să o conving pe mama că atunci când îți iei un aparat electrocasnic nou nu e bine să te repezi la cel mai apropiat magazin de lângă casă, ci să consulți mai multe oferte, inclusiv pe cele ale magazinelor de pe internet, cum este magazinul MarketOnline.ro!

Prin acest articol îmi exprim „dragostea” (că tot e 1 Martie) infinită pentru acțiunea de a face curățenie :)) și mă înscriu la prima probă de la Spring SuperBlog 2016!

logo_marketonline_mic1

9 thoughts on “Curățenia nu este amuzantă, dar este necesară!

 1. Simpatică ideea cu desenat ochii unei pietre :))

  Mama: – Bogdan, hai să mă ajuți la curățenie!
  Bogdan: – Sunt ocupat, desenez ochii unei pietre.

  peste un timp

  Mama: – Bogdan, ai terminat cu piatra?
  Bogdan: – Nu mamă, aștept să clipească!

 2. Si in timpul curateniei (pe indelete) ai putea gasi un obiect pe care nu l-ai mai vazut de mult… Piatra. Si cum ar fi daca nu ar clipi, ci ti-ar face cu ochiul? 😀
  Totul este sa nu fie prea mica… altfel ar risca sa fie aspirata si daca ajunge in apa va clipi defiintiv 😀

 3. Sfatul meu este sa o ajuti pe mama ta macar cu stersu prafului 🙂 e o nimica toata dar daca mama ta va ajunge la un timp cand nu mai poatesa iti faca curat si sa iti spele hainele ce o sa faci atunci? o sa faci tot asa sau te apuci o data si o data de curatenie in camera ta ? Ar trebui sa fi mai responsabil cu ordinea!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.