Discursul unui învingător

Cât de mult ai de lucru atunci când deţii o firmă! De la început a fost greu, dar pe parcurs totul devine şi mai dificil. Toţi prietenii şi familia te-au avertizat în legătură cu asta. Însă ceea ce te diferenţiază de ei este curajul. Lor le-ar fi fost frică să-şi asume anumite riscuri pornind pe acest drum. Însă nu exista afaceri fără riscuri. În fond, e o problemă de perspectivă şi de mentalitate. Trebuie să ştii să-ţi asumi acele riscuri şi să ştii să amortizezi pierderile atunci când ele apar. Eu nu sunt expert în afaceri şi tu ştii asta. Dar mai ştii şi că ce spun eu aici este universal valabil, iar faptul că sunt spuse de mine nu le face neadevărate.
Şi eu aş vrea să am o firmă. Cee ce-mi lipseşte acum sunt banii cu care să încep. Experienţa vine pe parcurs. Şi am mult de învăţat. Într-o firmă trebuie să ştii să vorbeşti cu angajaţii, să le înţelegi nevoile. Dacă îi vezi că suferă, trebuie să suferi cot la cot cu ei.
Trebuie să ştii câte ceva şi despre bani şi să îţi alegi un contabil bun şi de încredere. Din când în când consultă nişte servicii de audit financiar. Vezi care e evoluţia firmei. Fii şi puternic sufleteşte, evoluţia nu este mereu pozitivă. Dar întotdeauna poţi învăţa din greşeli.
Ştiu că pare o poveste ce am spus aici. Asta pentru că sunt doar vorbe. Trebuie să încerci ca să poţi avea şansa reuşitei. Nimeni nu a câştigat bani stând degeaba. Şi sunt o puzderie de moduri prin care te poţi împlini din punct de vedere financiar. Poţi face asta chiar fără a renunţa la visurile tale. Pe piaţă e loc pentru oricine atât timp cât se ţine de treabă.
Învingătorii sunt cei care îşi asumă riscuri. Asta e valabil peste tot, nu numai în afaceri. Trebuie să spui cu voce tare ceea ce crezi şi să nu te abaţi de la drumul tău. Poţi face totul cu numai două lucruri: credinţă şi încredere!
Asta e mentalitatea de învingător! Secretul este că nu trebuie să dominăm pe nimeni, ci să fim egali cu toţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *