Eşti gata de upgrade?

Vine un moment în viaţa multor bloggeri când este nevoie de o schimbare. Poate ceva nu mai merge sau merge la fel de prea mult timp şi vrei un boost. Începi să te uiţi prin articole mai vechi, vezi câte vizualizări ai avut, dacă ideile ţi-au venit natural sau ai scris forţat. Vezi cum ai putea să îţi îmbunătăţeşti articolele, tag-urile, categoriile pentru binele tău, dar şi al cititorilor tăi. Vezi cum stai cu tema. Scrisul se vede bine? Culorile deranjează cumva ochii? Îţi mai place tema asta? Schimb-o!
Ai făcut toate cele de mai sus. Ştiu. Dar tot lipseşte ceva, nu-i aşa? Poate e momentul ca să treci la următorul pas în a îţi construi identitatea online. E timpul să îţi treci blogul pe domeniu propriu. Ai atâtea domenii la dispoziţie: .ro, .com, .info şi altele că nu îţi rămâne decât să hotărăşti câţi bani vrei să investeşti în prezenţa ta online.
Însă odată cu domeniul trebuie să îţi iei şi host. Uită-te la aceste oferte de web hosting de pe www.gazduire.ro! Aşa te asiguri că ai blogul pe un server stabil, care să poată face faţă numărului mare de vizitatori pe care îl vei avea. Însă nu te aştepta ca numărul cititorilor să crească datorită host-ului sau domeniului. Acest lucru va depinde numai de tine.
Dacă nu scrii numai pentru tine încearcă să evoluezi pe zi ce trece. Dacă nu ai făcut-o până acum, găseşte-ţi o nişă. Scriind numai despre un lucru îţi poţi creşte vizibilitatea în mediul online. Dar fii atent şi la ce le place cititorilor. Urmăreşte ce caută ei pe blogul tău şi scrie mai des despre acel lucru. Poţi pune, din când în când, o imagine sau un clip video relevant pentru domeniul tău. E bine ca, o dată la ceva timp, scrie despre altceva pentru a arăta cititorilor că nu eşti axat doar pe domeniul tău ci mai vezi şi alte lucruri în jur.
Dacă au trecut deja câţiva ani de când ai blogul, precis ţi-ai format un stil propriu, pe care oamenii îl vor recunoaşte. Scrie la fel în continuare pentru a îi păstra pe cei care te citesc pentru stilul tău aparte de a prezenta lucrurile.
Şi uite-aşa, fără să ne dăm seama am ajuns cu blogul la un alt nivel. Acum poţi începe să câştigi un ban în plus, de exemplu. De aici depinde numai de tine să îţi menţii audienţa şi, de ce nu, să o creşti.
Precis te întrebi de ce am abordat şi eu acest subiect pe blogul meu când mai sunt altele multe pe internet. E simplu! M-am gândit că poate şi unii dintre cei ce mă citesc au nevoie să ştie asta şi nu au mai citit despre lucurul ăsta până acum. Dacă ai citit până aici înseamnă că te interesează subiectul şi atunci eu mi-am făcut datoria faţă de tine scriind despre el.

Ştiţi că puteţi cere oricând informaţii sau detalii lăsând un comentariu, iar dacă vreţi să primiţi e-mail când e publicat un articol nou, abonaţi-vă (e gratuit)!

4 thoughts on “Eşti gata de upgrade?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *