Din când în când vine un moment în viețile noastre când trebuie să facem ordine în gânduri și în… setări. Pentru primele există meditație, iar pentru celelalte… hard reset. Acesta e singurul mod în care oferim gadget-urilor noastre iluzia unei vieți începute de la zero. Însă unii oameni se feresc de asta ca dracul de tămâie.
Recent, mama a primit un telefon dintr-o altă țară și nu în sensul că a fost sunată. Acesta arată deasupra iconiței de semnal un R, însoțit de afișarea pe ecran a cuvântului „Roaming” și nu se pot efectua apeluri de pe el. Destul de ciudat, nicăieri în meniu nu există o opțiune pentru dezactivarea acestui serviciu, care nu își găsește nicio utilitate în buzunarul mamei. Și mai ciudat, pare că nici internetul nu are o soluție la această problemă. Așa că i-am sugerat mamei să îi facă un hard reset, mizând pe probabilitatea ca acest inconvenient să fie bazat pe modul cum a fost setat în țara de origine. Însă nici nu am terminat bine propoziția, că mama mi-a aruncat o privire de parcă i-aș fi cerut să parieze toți banii din casă pe faptul că România ar bate crunt SUA și Rusia, și nu mă refer la fotbal, apoi zicând „Eh, nu, nu, lasă că îl țin așa”, de parcă telefonul ar fi avut doar o mică răceală din care își va reveni singur.
Și asta a venit după ce, timp de mai mult de jumătate de an, mama nu și-a folosit laptop-ul pe motiv că „Nu e ca desktop-ul”. Asta am rezolvat-o ieftin, cu un mouse de 10 lei (asta era „problema”, după cum am bănuit de la început) și acum a uitat că are și computer de birou.
Ce-i drept, la pc e mai greu cu hard reset-ul, însă la smartphone e simplu, rapid și nu pierzi nimic, poate doar setările, care oricum sunt singurul motiv petru care îl resetezi.
Poate „doar” setarile …
S-a notat 😉 .