Lasă-te influențat!

Am vorbit în una din zilele trecute despre faptul că e bine să urmărești ce fac ceilalți și să faci mici comparații între tine și ei pentru a ajunge la niște concluzii care să te ajute în munca ta pe internet.

Gândindu-mă la acest articol încă de ieri, mi-am dat seama că, într-un fel, am mai abordat subiectul din punctul de vedere anterior. Însă, cum ideea asta a pornit de la un alt gând, am decis să reiau discuția.

Până spre sfârșitul anului trecut urmăream pe internet doar oameni care scriau lucruri aflate în aria mea de interese. Nu îmi păsa de ceilalți și îmi vedeam de treaba mea. La un moment dat, mai mult sau mai puțin intenționat, am început să împrumut „bucăți” din stilul și modul de expunere al acelor oameni, cu mai mult sau mai puțin succes. Acest lucru s-a văzut imediat! Având în vedere că era doar o abordare diferită, dar în continuare eram eu cel ce scria, nu știu dacă Google sau voi, cititorii, mi-ați arătat că într-adevăr se petrecuse o schimbare. Probabil că ambele „tabere”. Cert e că am sesizat-o și, de fapt, mi-ar fi fost greu să nu o fac, căci s-a petrecut destul de rapid.

Mi-a venit ideea să scriu despre asta observând recent că mi-am schimbat din nou stilul. Voi nu știu dacă ați observat pentru că am fost cam leneș și nu prea am scris 😀 . Am observat și o schimbare în interacțiunile în care este implicat acest blog și, căutând să văd dacă noua abordare are vreo legătură strânsă cu asta, mi-am dat seama că ar putea fi vorba mai degrabă de o implementare proastă din partea mea.

Adică atunci când iei ceva din altă parte (dar doar în momentul în care conștientizezi asta) găsește modul în care să faci acel lucru al tău (nu am vrut să sune atât de hoțesc :)) ). Nu e obligatoriu ca ce a mers bine la altcineva să meargă și la tine în aceeași formă! Nu este vorba de frica de a fi numit de alții un copiator, ci despre gradul de adaptabilitate pe care fiecare îl avem într-o anumită măsură și pe care trebuie să căutăm să îl creștem mereu!

2 thoughts on “Lasă-te influențat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.