Niciun tatic fara scaune auto pentru copii

Siguranta pe primul loc! Asa am gandit mereu. Chiar daca acum posed o simpla bicicleta (stricata, biata de ea) si nu port vesta reflectorizanta, am grija sa am angrenajele, dar si franele in stare buna si „ochi de pisica” pe cadru sau pe spite, desi nu circul noaptea cu ea.
Am vazut multi nebuni la volan ca sa ajung sa ma intereseze siguranta in trafic. Chiar toamna trecuta, cand munceam la o spalatorie auto, veneau nebuni care erau pe punctul de a isi rupe masinile, pe ei insisi si pe patron. Ce sa mai zic de cei care vorbesc la telefon (fara hands-free) in timp ce sofeaza, iau mainile de pe volan din diverse motive sau doar de bravada! Asa ca nu contest nicio lege care se da in acest domeniu. Nu cred ca imi voi schimba aceasta parere nici cand voi deveni sofer.
Apropo de lege , cica de la jumatatea lunii viitoare devin obligatorii scaunele auto pentru copii . Mi se pare ceva normal si ar fi trebuit pusa in vigoare de mai mult timp. Niciodata nu poti fi in deplina siguranta!

Scaune auto copii beKid.ro

Ma si imaginez conducand propria masina si toti pasagerii sa poarte centura de siguranta (lucru deja obligatoriu). Sau cand imi imaginez ca-mi modific un Volkswagen Transporter cu canapele amplasate longitudinal si masuta de cafea (dar fara tigari in masina, decat stinse), nu uit sa le pun centuri.
Cand devin prea visator si ma gandesc ce masina mi-as lua, daca ar fi sa trec peste design (criteriul meu principal de selectie), probabil as alege un Volvo, masini cunoscute pentru siguranta oferita atat pasagerilor, cat si celorlalti participanti la trafic. Dar si Jaguar lucreaza la niste tehnologii superbe.
Probabil aceste tehnologii vor deveni disponibile la scara larga intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, cand copiii nostri vor ajunge la maturitate si (poate) isi vor permite astfel de masini. Dar pana atunci, daca iti transporti copiii mici cu masina, asigura-i intr-un scaun special ca sa poata ajunge la acea varsta, accidente i se pot intampla oricui.
Inchei cu vorbele unui domn dintr-o reclama a unei emisiuni de pe History: „Acum toti ma injurati, dar peste cativa ani, cand va veti fi saturat de mine, imi veti da dreptate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.