Nu le mai dați droguri celor care fac desene animate!

photo

În fiecare an trebuie să mi se pună pata pe ceva ce văd la televizor. Astăzi este despre desenele animate. Toate canalele tv care difuzează astfel de programe au câte (cel puțin) un serial care te face să îți pui întrebarea Oare ce substanțe consumă oamenii ăștia? Însă acum m-am oprit asupra unui anumit post, căci conținutul acestuia m-a tulburat cu atât mai mult cu cât audiența către care este îndreptat este formată din copii foarte mici. Mă refer, după cum ai observat încă de la început, la duck tv.

Să începem cu mascota acestei televiziuni, care este o rață (cea de mai sus) foarte specială. Specială în sensul că pare a avea un handicap. Sau mai multe. Una dintre aripi, care este tot timpul la vedere, este jumulită complet și se bălăngăne într-un mod ciudat, fără oprire. Altă problemă ar fi faptul că nu vorbește niciodată, cum nu o fac nici celelalte personaje prezente pe acolo. Și, că tot veni vorba de alte personaje, acestea au în permanență un zâmbet tălâmb și, uneori, fac cu ochiul într-un mod care ar face orice adult să ia distanță.

Dar asta nu e tot! Imaginația creatorilor trece dincolo de ceva ordinar, ajungând în locuri pe care alții cu greu le pot pătrunde. Nu fără ajutor, cel puțin. Exemplu: două ciuperci joacă o miuță pe fundul unei ape. Schimbă pase cu piciorul sau cu „capul”, iar atunci când scapă mingea își trag pălăria peste picior. Și cine aduce mingea înapoi? Un pinguin, desigur. Un pinguin de mărimea ciupercilor. Din când în când apare și un copilaș, de aceeași mărime, care primește și el mingea (parcă).

Și halucinația nu se oprește aici, de parcă desenatorii au luat ceva cu efect puternic și de lungă durată! Unele dintre programele acestui post tv (îi spun în continuare așa în lipsa unui substitut mai adecvat) constau în curse între animale.  Una dintre ele înfățișează niște rațe pe post de cai, iar pe post de jochei sunt alte animale, cum ar fi un arici, o altă rață și chiar un om. Acestea toate iau, pe rând, conducerea cursei, de vreo 2-3 ori fiecare. Știți ce e enervant aici, pe lângă toate celelalte absurdități prezentate? După ce s-au tot întrecut în fața ta timp de vreo 5 minute, imaginea dispare și se trece la programul următor. Fără linie de sosire, fără să aflăm cine a câștigat.

Cealaltă cursă pe care am văzut-o avea ca protagoniști doi dinozauri care, la fel, tot luau conducerea pe rând. Însă aici nu e nevoie să ne întrebăm care dintre ei a câștigat pentru că, știe toată lumea, într-un final au murit toți.

Întrebarea mea pentru cei care fac aceste desene este: ce droguri consumați? Nu le mai luați, fraților, că se vede clar că nu vă fac bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.