Orașul ce merge cu ochii închiși

Astăzi a început campania electorală la finalul căreia toate localitățile se vor alege cu primari noi sau actualii vor primi un nou mandat. În orașul meu, cel puțin, pare că de mai mult timp actualul primar a început lupta pentru încă un mandat. Din acest punct de vedere, lupta mi se pare puțin nedreaptă față de ceilalți candidați, dar asta e situația și nu e de ieri, de azi.

Oricum, eu vreau, de fapt, să transmit că, în calitatea mea de cetățean alegător, această campanie începe cu un gând foarte clar de a nu vota pe nimeni. M-am săturat de zvonurile care circulă, distribuite în mod egal, despre fiecare dintre candidați. Nici nu îmi pasă dacă sunt reale sau nu. Anul ăsta nu mai merge cu „îți pun o canapea nouă în parc” sau „îți voi face nu-știu-ce muzeu nou”. Cultura și distracția sunt destul de importante pentru orice om, dar ele trebuie să fie corelate cu toate celelalte nevoi. Ceea ce vreau să spun e că vreau să văd VIZIUNE! Vreau să știu în ce context mă voi afla, ca cetățean al acestui oraș, în anii următori. Sau dacă merită să rămân cetățean al acestui oraș. Vreau să văd un plan clar, nu doar câteva vorbe și 2-3 imagini, care nu se vor realiza. Vreau să fiu făcut să visez la un viitor în localitatea mea, o asigurare, ceva, că lucrurile vor fi mai bune pentru cei de aici.

Vreau ca ceea ce vei demonstra în campanie, dacă ești în stare, să mă facă să te votez cu ochii închiși!  Te provoc, chiar! Ajută-mă să te fac viitorul primar al Călărașiului!

Deocamdată sunt ferm convins că nu am pe cine să votez, deși știu că un vot în plus sau în minus nu va conta foarte mult. Dar am de gând să laud/taxez aici pe oricare dintre candidați, atunci și de fiecare dată când va fi cazul. Poate că singur nu reprezint o forță, dar, împreună cu cei care văd lucrurile la fel ca mine, cred că vom reuși să ne facem cunoscut și punctul nostru de vedere!

#iarvotăm? #vreauVIZIUNE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.