Piese forțate să se potrivească – Jigsaw: Moștenirea

Când am aflat că urmează să apară al optulea film Saw, mi-am zis că nu trebuie în niciun caz să îl ratez, mai ales că le-am văzut pe toate celelalte de-a lungul timpului. Nu am avut vreo așteptare anume de la Jigsaw: Moștenirea sau dacă am avut s-a pierdut în traficul de joi seara (2 ore și jumătate din Măgurele până în Băneasa). Cu toate astea filmul tot a reușit să…

Jigsaw

Jocurile lui John Kramer au început din nou, dovada fiind o înregistrare audio. Însă acest lucru nu a fost luat în serios până la apariția primului cadavru. De aici, în mod previzibil, criminalul părea să fie mereu cu un pas înaintea anchetatorilor. Doar că era în urmă și nu cu un pas, ci cu zece ani. Plus că se presupunea că Jigsaw ar fi fost mort tot de atât timp. Dar toate indiciile duceau la el, ba chiar sicriul său dezgropat ascundea în interior corpul unei alte persoane. De aici ești dus/ă pe niște piste false, ca să nu cumva să bănuiești care va fi deznodămâtul. Asta, așa, pe scurt.

Vei vedea că șirul poveștii este cel consacrat din seria Saw, lucru care m-a dezamăgit, voiam ceva mai mult. Mai mult mister, mai multe piste false; voiam ceva în plus față de lucrurile cu care aceste filme m-au obișnuit. Cred că în Jigsaw: Moștenirea s-a încercat compensarea acestei lipse de inovație prin înmulțirea scenelor de mutilare și prin creșterea intensității acestora. Nu numai că nu le-a ieșit, însă au părut chiar că se depărtează de la ceva real, chiar dacă nu am văzut așa ceva în afara filmelor (și nici nu mi-aș dori).

Cu toate astea filmul tot a reușit să mă detensioneze după o săptămână care a părut destul de încărcată și m-a transpus în atmosfera de weekend (indiferent ce-o însemna asta). Da, ai citit bine, m-am relaxat la un film de groază! Dacă vrei și tu să joci un joc cu starea ta de spirit, tot ce trebuie să știi e că de azi, 27 octombrie, filmul Jigsaw: Moștenirea e în cinematografe, distribuit de Vertical Entertainment.

„-A spus că este un joc. Asta înseamnă că îl putem câștiga!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.