Raiul e în grădina cu flori

E greu să scrii despre flori. Cine le poate înțelege într-atât încât să le împărtășească trăirile? E ca un concurs adresat apelor în care li se cere să fie stânci. Cam asta vor Spring SuperBlog 2016 și sponsorul acestei probe și, zău, asta am să încerc să le ofer!

Haideți să pornim într-o grădină imaginară! Una în care mirosuri felurite te amețesc precum băuturile făcute în Muntenia. Să pășim direct pe iarba care înconjoară diferite specii de flori, dintre care nu toate sunt specifice acestei zone. Să ne mirăm de culorile și de modelele pe care acestea le pot avea și le dezvăluie cu nonșalanță oricărui privitor fermecat. Aceste sunt flori cadou, un dar simbolic primit de la Dumnezeu pentru cei mai poți dintre noi. Poate nu toți reușim să scriem despre ele, însă ne putem găsi inspirația meditând în preajma lor. Cu ajutorul poemelor și a tehnologiei, noi aducem flori online, ca să te poți bucura de ele indiferent de anotimp.

Poate unora li s-ar părea un sacrilegiu, însă noi putem (uneori chiar o facem) transforma florile. Azi le facem cascade ce curg dintre nori, mâine cârtițe zâmbitoare ce îți fac cu ochiul când ies din pământ. Deși nu ar trebui, unii fură culorile florilor pentru a picta pereți banali de beton sau ferestre dintr-o la fel de banală sticlă. Pentru că florile au puterea de a deveni orice și nimeni sau nimic nu le apără de această capacitate groaznică de a își schimba scopul.

Florile sunt magice. Acestea sunt folosite în povești atât ca amestecuri ce vin de hac anumitor probleme, cât și simbolic, ca un fel de zei ai imaginației, care schimbă sentimentul dat de un anumit peisaj. Uneori le poți auzi că îți vorbesc și, chiar dacă nu spun nimic, vaietul lor te face să ai grijă de ele sau măcar să nu le deranjezi.

În cele din urmă, florile, în diferite etape ale vieții lor, asigură hrana cititorului meu, alături de alte flori, alte ființe și alte povești. Aceasta ar fi singura excepție de la concluzia pe care am să v-o spun la final. O excepție egoistă, însă așa funcționează lucrurile și nu le văd (sau nu aș vrea să le văd) schimbându-se prea curând. De fapt, niciodată. Poate că acesta este scopul florilor, la fel cum și oamenii au un scop anume, neînțeles și de multe ori evitat. însă, cândva, am puterea să cred că totul va reveni sau va deveni așa cum îmi doresc eu, în credința mea că așa ar fi trebuit să fie de la bun început.

Ultima dată când am oferit flori era în timpul școlii, eram mic și nu gândeam ca acum. Dar părerea mea actuală în ceea ce privește acest gest este că ar trebui să păstrăm florile vii pentru a le avea lângă noi tot timpul și să alegem o plantă de care să avem grijă cu plăcere. Pentru acest lucru, ca gestul să fie nu numai mai frumos, dar și veritabil, noi, bărbații, ar trebui să nu le oferim femeilor la comandă flori, ci o grădină, ca să aibă flori la domiciliu. Dacă nu, să apelăm măcar la o trimitere flori în ghiveci. Sa nu stricăm armonia!

Sursele imaginilor sunt: livrare buchete orhidee în București și blogul Gânduri și atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *