Aproape de adevăr

Ai avut, măcar o dată, o idee atât de măreață încât să ai impresia că nimeni nu s-ar fi putut gândi la asta? O idee pe care să o poți recunoaște după semne clare că este a ta, unică și irepetabilă. O idee pe care să pariezi fiecare bancnotă și monedă pe care le ai crezând că mergi la sigur, ajungând până la a miza pe ea sănătatea mentală sau chiar viața.

Dar dacă ai auzi-o la altcineva, ai mai fi sigur că a fost vreodată ideea? Poate nu este prima dată când auzi asta, poate cineva a vrut să auzi asta cândva. Cum ai reacționa? Ai avea curaj în continuare să îți pariezi viața pe ea?

Ce este viața dacă nu putem fi siguri nici de propriile gânduri? Fiecare idee, oricât de mică, poate schimba major uriașa lume în care trăim cu toții sau mica lume pe care și-o construiește fiecare singur. Poate că orice gând al nostru e doar o mică jucărie în mâinile cuiva. Asta te-ar face mai curajos sau mai rezervat în alegerile pe care le faci zi de zi? Ai mai putea să riști atât de mult sau nu ți-ar mai păsa de nimic?

Există viață?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.