Călărașiul să iasă în față!

Stăteam eu și mă gândeam așa la orașul ăsta în care locuiesc și care nu iese cu nimic în evidență. Apoi mi-a venit în minte întrebarea: despre ce mai scrie blogosfera de aici? Amuzant este că unii oameni nici nu știau că există așa ceva și aici 🙂 . Suntem câteva persoane cu bloguri de diferite feluri, printre care și eu, dar parcă nu avem prea mare însemnătate.

Astfel mi-a venit ideea să trec în revistă cam ce se întâmplă pe aici, ca un un om atras de orice mișcare culturală. Dintre cei pe care am să îi numesc, pe unii îi cunosc pe alții nu și aștept de la orice cititor din Călărași (sper că sunteți 😀 ) să îi nominalizeze pe cei de care nu am aflat încă. Am să încerc să pun totul într-o oarecare ordine, însă să îmi fie iertat dacă nu va ieși perfect. Important e ca toți cei care apărem în acest articol să ne unim forțele, să continuăm ce am început și să scoatem naibii orașul ăsta din praful cultural în care sforăie sfidător fără pic de remușcare.

Am să încep cu blogurile:

O mare părere de rău, nu mai există Călărășeanu.ro, însă tot de la Freek avem Mucroz și un Blog cu de toate. George scrie pe Paradoxs.eu, iar Paraschiv Sorin are și el un blog care îi poartă numele. Cu voia voastră am să includ aici și blogurile mele Gadget4u și TSBogdan(cel pe care te afli chiar acum). 🙂 Îl adaug aici și pe Petronel.ro. Iar dacă îți place psihologia și te simți De pe altă planetă, ai putea să citești și ce scrie Raluca.

Pe partea de literatură suntem, de asemenea, câteva persoane, iar unele avem și bloguri (pe al meu nu am să îl mai menționez că l-am pus și în prima categorie). Studii despre este unul dintre ele. Alt blog pe care am apucat să îl citesc de câteva ori se numește Mishapoetry. Însă tot aici se încadrează și blogul Roxanei Ruse și My Mind, My Soul. Mi-am amintit și de Raluca’s on. Suntem mai multe persoane pe grupul de Facebook Literatură în Călărași, dintre care unele au publicat deja primele volume (felicitări!). Acest cerc literar, care momentat este pe pauză (cel puțin mie așa îmi place să cred, nu-mi place alternativa), a fost găzduit atât de Muzeul Municipal, cât și de La Garage, loc în care muzica se simte ca la ea acasă, însă nici celelalte arte nu sunt ignorate, ba chiar încurajate.

Nici cu fotografia nu stăm chiar prost: Pentru Călărași și Perfect Simplu sunt două proiecte care merită urmărite și încurajate.

Și pe partea de muzică suntem multe persoane care încearcă să facă ceva, atât în ceea ce privește rock-ul, cât și rap-ul, totuși aici am să îl amintesc doar pe MMC, al cărui album îl puteți asculta aici.

Iată că s-au adunat câteva persoane a căror muncă vă invit să o urmăriți și, după cum ziceam la început, aștept să îmi spuneți și despre altele, ca să le includ în articol.

Ca să închei, întreb: cât de puternică este mișcarea culturală din Călărași? Că de avut se vede că avem! Mi-e teamă, totuși, că dacă întrebi pe cineva din altă parte, nu cred că va putea da măcar un nume dintre cele adunate de mine. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.