Dacă ți-aș spune că poți vedea vreo 4 filme într-unul singur, ai merge la el? La Ready Player One mă refer.

Ready Player One este în cinematografe din 30 martie, distribuit de Vertical Entertainment, însă eu abia acum am apucat să îl văd. Ce mi-a atras atenția mult la acest film e faptul că am reușit să identific în el cel puțin 4 ecranizări cunoscute și grațios îmbinate.

În ceea ce privește povestea, Ready Player One urmează rețeta aplicată și în cazul Charlie and the chocolate factory. În titlul din urmă, protagonistul Charlie pornește în căutarea unui premiu pus la bătaie de Willy Wonka, fabricant de ciocolată, cu ocazia pensionării sale.

O mașină care apare în destul de multe cadre este DeLorean DMC-12, ajunsă foarte cunoscută datorită filmului Back to the future. Acest model este unul rar, singurul produs de DeLorean, companie intrată în faliment la doar 2 ani de la începerea producției datorită vânzărilor slabe (câteva mii de exemplare). Așadar, sunt șanse mai mari să vezi un DMC-12 pe marele ecran decât pe străzi.

Pe lângă antagoniștii din prim-plan vei putea vedea figuri care reamintesc de filme precum King Kong și Godzilla.

Liantul necesar ca toate cele de mai sus să coexiste este prezentul, chiar dacă acțiunea din Ready Player One se petrece peste vreo 30 de ani, căci tehnologia prezentată acolo există deja și e disponibilă la scară largă.

Articolul ăsta m-a obosit. Am scris despre 4 filme care, puse la un loc, alcătuiesc un altul despre care nu prea am spus nimic. 🙂 Așa-i când te ferești să dai spoilere! Anyway, mai sunt de găsit cel puțin încă vreo 2 titluri pe acolo, așa că ce-ar fi să-mi spui ce ai găsit tu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.