eMag își bate joc de noi!

Oamenii care au site-uri sau bloguri foarte citite folosesc sistemul de afiliere Profitshare pentru a își monetiza activitatea din online sau pentru a își rotunji veniturile pe care le au din alte părți. Acest sistem constă în publicarea unor link-uri speciale în articolele lor (sau postări pe Facebook) care le arată celor care au făcut programul, dar și magazinelor implicate, ce persoană a văndut și ce produse, recompensând-o cu o anumită parte din prețul produsului.

Eu nu am niciodată un trafic prea mare pe blogurile mele, cel mai mult am avut câteva sute. Dar am avut și eu (și încă am) astfel de link-uri de afiliat prin articole, puse cu speranța că voi avea mici câștiguri din când în când; la mine fiecare leu contează. Și pentru că îmi place mult tehnologia (acolo scriu cel mai mult despre asta), puneam astfel de legături către site-ul eMag. Și chiar dacă am reușit să câștig 24 de lei spre sfârșitul iernii trecute, de acum înainte îmi va fi mult mai greu, atât mie, cât și altor persoane.

Pentru aceste link-uri există o perioadă în care, dacă se înregistrează o achiziție în sistem, primești acele procente. În cazul eMag aceasta a tot scăzut și ajuns acum să fie de doar 3 zile, ceea ce înseamnă că dacă cineva a dat click pe link-ul tău de afiliat în urmă cu 4 zile, nu vei mai primi niciun ban.

Altă caracteristică a afilierii este comisionul pe care îl primești când cineva cumpără folosind link-ul tău. La cele mai multe magazine acesta este situat între 8 și 10 procente din prețul produsului. La eMag este 1%, adică dacă i-am ajutat să vândă un produs de 1500 de lei, eu voi primi doar 15 lei.

Era să uit: suma minimă de retragere a comisioanelor acceptate este de 100 de lei. Acesta este încă un impediment pentru cei ca mine (dacă o mai fi cineva în halul ăsta).

Sigur, există varianta alegerii altor site-uri care fac afiliere, însă problema cu acestea este că nu foarte multă lume are încredere în ele, eMag fiind cel mai cunoscut. Deci, ce ne facem?

Eu, unul, sunt aproape disperat să îmi schimb viața în (măcar puțin) mai bine, amăgit de posibilitatea de a mai câștiga și eu câte ceva folosind afilierea și total dezamăgit de ceea ce face eMag! Nu te mai asunde după deget și fă și tu ceva pentru cei care îți promovează produsele!

4 thoughts on “eMag își bate joc de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *