Mașini noi sau vechi, îngrijite sau uitate

Deseori în plimbările mele întâlnesc autoturisme în diferite stadii de „conservare”, după cât au putut/dorit proprietarii să se ocupe de ele. Dacă dispun de condițiile ideale, le și fotografiez. Pasiunea pentru mașini vine încă din copilărie și când zic „mașină” nu mă refer doar la vehicule, ci și la unelte și la orice altceva care are motor și/sau roți.

Cu fotografiatul lor (la nivel de amator, desigur) cred că am început să mă ocup prin toamna lui 2016 sau un pic mai târziu. Pentru că nimeni nu le știe pe toate, uneori mi-a fost greu să identific unele modele, însă am cerut și primit ajutor de la persoana care se ocupă de pagina Abandoned Cars & Vehicles of Romania, loc în care au și apărut o parte dintre fotografiile mele. Am mai postat câteva printre alte chestii de pe profilul meu de Facebook, însă acum (cu întârziere, ce-i drept) a sosit momentul să aibă un loc special pentru ele. Pentru asta am creat albumul „Mai noi sau mai vechi, îngrijite sau uitate… Mașini!„, unde voi pune toate fotografiile pe care le (mai) am (o parte dintre ele, nici nu știu exact care/câte, s-au pierdut când mi s-a defectat cardul de memorie, chiar la începutul acestui an).

Am început seria cu trei exemplare Mercedes-Benz W123 (precum cel din fotografia de la final), dacă am reușit să le indentific bine folosindu-mă de funcția Reverse Image Search, de la Google. Nu am să îți spun unde le-am găsit, unele având deja vizibile anumite surse de identificare, căci nu aș vrea să supăr (mai mult) proprietarii. Însă le poți admira oricât în pozele făcute de mine… dacă promiți să o faci în liniște.

Pe o scară de la Trabant la Ferrari, cât de mult îți plac mașinile? 🙂

Benz 200 (W123) SEL.jpg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *