Merg pe drumul internetului

După cum unii dintre voi știți, nu sunt de puțin timp pe internet, chiar dacă abia de câțiva ani am început să mă prind cum merg lucrurile și, recunosc, încă nu le stăpânesc foarte bine. Dar învăț zi de zi și încerc să aplic informațiile nou dobândite în articolele mele, deși este destul de greu, având în vedere că o mare parte dintre postările mele sunt poezii.

Ca în orice alt domeniu, din momentul în care mi-am dat seama ce vreau să fac cu acest blog am început să urmăresc ce fac și ceilalți, chiar dacă nu mi-a plăcut mereu felul în care scriau sau nu eram de acord cu părerile lor. După cum spune și Dragoș în acest articol, dacă mai arunci câte un ochi și în „ograda” vecină poți vedea cam pe la ce nivel te situezi, cei ai putea îmbunătăți la activitatea ta, dar și lucruri pe care să nu le faci.

Eu simt că pe mine m-a ajutat foarte mult să îi observ pe ceilalți, nu neapărat din punct de vedere al blogului, care e încă departe de ceea ce îmi doresc eu să fie, ci mai degrabă din punct de vedere al dezvoltării personale și, nu în ultimul rând, am simțit că am mai ieșit și eu din cutiuța mea și am văzut cum este „afară”.

Dacă e să mă raportez strict la blog și activitatea de blogging, după cum spuneam, acestea nu se pot întrece deocamdată cu „cei mari”. Dar observ zilnic cum cititorii îmi acordă tot mai mult credit, apreciind informațiile găsite pe acest blog. Asta se vede în căutările pe care ei le fac pe diverse motoare de căutare și care îi aduc pe articole relevante de aici. Ciudat este că, deși am încercat să transmit informațiile într-un mod cât mai profesionist, dar păstrând o manieră proprie, postând nu special despre un lucru, ci mai degrabă despre ce aveam eu chef, tot am reușit să creez conținut util. Asta se vede mai ales pe blogul meu de tehnologie, unde mare parte din traficul zilnic este organic (din motoarele de căutare) și făcut de articole care într-adevăr au ajutat cititorii.

Pentru a avea rezultate, chiar așa modeste cum sunt ale mele, este nevoie, însă, de foarte multă muncă. Pe internet nu poți câștiga credit rapid, cum ai pocni din degete sau dacă, printr-o întâmplare fericită, îl capeți, acesta se va pierde destul de repede dacă nu oferi nimic sau dacă nu pui și tu umărul.

Și ce fac cu creditul pe care l-am primit? te-ai putea întreba. Pot spune că situația asta se aseamănă cu cea a unui credit de nevoi personale: îl învestești ori în ceva care îți aduce un anumit confort personal, ori în ceva care îți poate aduce alte beneficii pe viitor – cum ar fi un venit suplimentar sau un credit și mai mare (dacă vorbim despre un blog).

Concluzie: tot ce faci astăzi (pentru tine) se va vedea mâine; sau poimâine, în cazul meu! 😀

P.S. Acesta este ultimul articol din cadrul Spring Superblog 2016 și sunt bucuros să afirm că la această ediție am reușit să particip la toate probele! Cu această competiție ne mai vedem la toamnă. Până atunci, numai bine tuturor!

AVBS-CREDIT1

2 thoughts on “Merg pe drumul internetului

  1. În orice domeniu este bine să te uiți și în stânga și în dreapta și înainte și înapoi. Să înveți câte ceva de la fiecare om, fie el blogger sau nu.
    Te felicit pentru faptul că te gândești la viitor, iar faptele de astăzi sunt raportate la ceea ce ai putea obține mâine.
    Mulțumim pentru articol, mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.