Meritați să fiți mințiți!

covid 19

În ultimele zile am fost martorul unei adevărate lupte a declarațiilor dusă între populație și autorități în ceea ce privește combaterea infectărilor cu covid 19. Ca orice cetățean al internetului, vin și eu cu (încă) o părere despre toată această bulibășeală.

Concret, de o parte oamenii acuză autoritățile că ascund adevărata amploare a numărului de infectați pentru a nu se vedea slaba lor pregătire, de cealaltă parte, autoritățile spun să urmărim doar informațiile din surse oficiale, iar acestea vin doar în momentul când apar confirmări de infectări sau măsuri luate. Nu sunt eu în măsură să stabilesc care dintre părți are mai multă dreptate și nici nu vreau să dezbat gradul de moralitate al unei posibile dezinformări a populației, fie ea făcută în vreme de criză și pentru a nu stârni panică. Însă am alte câteva întrebări.

Dacă nu aveți încredere în autorități că gestionează corect problema coronavirusului, de ce nu le-o luați înainte în a identifica și implementa măsuri de protecție? Sunt convins că până în prezent a ajuns suficient de multă informație la voi pentru a realiza că acest covid 19 nu este nicidecum o glumă și cred că orice ființă cu minimum de inteligență ar găsi de cuviință să nu meargă în locuri unde sunt multe persoane și, deci, un risc mai mare de a contracta virusul. Iar despre cei care încă tratează asta ca pe un fleac (și nu mă refer la cei care fac glume pe seama situației, umorul nu interferează cu precauția) cred că, într-un fel, și-au pierdut simțul autoconservării. Poate omenirea a avut parte de atât de puține amenințări reale și grave la propria-i viață încât și-a pierdut acest simț. Dar divaghez.

Iar despre cei care spuneți că aveți încredere în autorități, voi de ce nici măcar nu băgați în seamă recomandările acestora? Ce să mai, că nici obligațiile stabilite de acestea nu le respectați. Aveți așteptări tot mai mari de la oamenii care se ocupă în mod direct de asta, iar atunci când ei fac un lucru, cât de mic, voi le dați peste nas spunând că „nu-i așa”.

Cât despre cei care îi priviți cu ură pe vecinii voștri suspecți de covid 19 și, în unele cazuri, le administrați drăgăstos o bătaie „sănătoasă” pot spune că dați dovadă de o mentalitate și violență demnă de secolele trecute, una care îmi doresc din tot sufletul să dispară.

Cei care ne conduc, politicieni sau profesioniști ai administrației, spun deseori prostii sau lucruri în momente nepotrivite. Însă astăzi s-a întâmplat să aud un lucru cu care sunt complet de acord: atât timp cât noi înșine nu suntem dispuși să facem ceva pentru binele propriei comunități, măsurile autorităților, multe sau puține, nu vor fi niciodată suficiente.

Așadar, dacă până și cei care aveți o oarecare încredere în autorități faceți până la urmă tot doar ce vă taie capul, atunci ce importanță mai are dacă informațiile oficiale sunt adevărate sau nu? Și atunci ce rost mai au autoritățile? După părerea mea, sunteți exact ca acei copii cărora, pentru a sta mai liniștiți când li se administrează un vaccin sau li se recoltează sânge pentru analize, li se spune că nu vor simți nimic. Cu alte cuvinte, meritați să fiți mințiți!

(fotografie de la visuals via Unsplash)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *