Noi suntem Răzbunătorii din Războiul Infinit

Oarecum interesat de personajele Marvel, am zis că trebuie să văd și eu Avengers: Infinity War. În mod sigur pasionat de scris, trebuie să și povestesc despre cum m-a făcut să mă simt.

În primul rând, e obligatoriu să fi văzut și celelalte titluri din acest univers, ceea ce eu nu am făcut, astfel încât 80% dintre personaje îmi erau (și încă sunt) străine. Pe de altă parte, povestea îmi pare vag similară cu ceva ce trăim zi de zi: se formează două găști, una „bună” și una „rea”, care se luptă pentru un concept numit „putere”, botezat în cazul de față „Pietrele Infinitului”.

Taberele din Avengers: Infinity War sunt formate din: în colțul distopic, Thanos din TeleorTitan, care nu numai că își caută propria liniște, dar le oferă și celorlalți mai mult spațiu pentru a trăi, distrugând tot ce e în plus; în colțul pragmatic, gașca pestriță adunată de prin te-miri-ce colț al universului, care, laolaltă, nu poate face față tiranului care își tot extinde moșia.

După cum scriam, am recunoscut doar vreo cincime dintre personaje și am să le menționez în continuare: Klaus Groot, de pe planeta Cotroceni, nu spune prea multe, însă se dovedește util în anumite situații; LaurIron(Wo)Man Kovesi, care caută să țină „răul” sub control cu un pumn de fier; SpiderPNLMan, care se agață de orice fir disponibil pentru a mima că-i face opoziție lui Thanos; BrUSR Benăr, care nu reușește să se enerveze suficient de tare încât să fie eficace. Și ar mai fi popTHORul, adică noi, care părem cei mai puternici și cu tăișul dreptății în mâinile noastre, doar că, într-un final, tot nu rezolvăm nimic.

Acțiunea e o zvârcolire continuă de pe un plan (planetar) pe altul, cu cel mai mare consum de energie realizat în echipa celor „buni”. În cele din urmă, universul este distrus, însă câștigător îmi pare tot Thanos din TeleorTitan, care se bucură și zâmbește către răsărit. De altfel, el este personajul care și-a etalat cel mai mult dualitatea bun-rău, sacrificându-și cu lacrimi în ochi fiica (sau banii de țigări pe o taxă de pod și o rovinietă) pentru a ajunge la Pietrele Infinitului (sau inima alegătorilor, după caz).

Avengers: Infinity War poate fi tradus Răzbunătorii: Războiul Infinitului sau Cetățenii: Războiul Infinit (din nou, după caz); prima traducere este adusă pe ecranele din România de către Cineforum, din 27 aprilie, cealaltă este adusă de partidul aflat la conducere de la ultimele alegeri.

Concluzia o las în seama ta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *