Poți vinde cu un blog de poezie?

Întrebarea din titlu este una oarecum firească pentru orice agenție atunci când vrea să identifice canalele pe care să construiască o punte între un brand și potențialii cumpărători ai produsului/serviciului oferit de acesta. Desigur, poți înlocui ultimul cuvânt cu orice altceva, dar eu am să mă opresc la poezie pentru că aici mă încadrez și nu vreau să bat câmpii la modul teoretic. Am să-i bat concret, în dreptul meu.

O mică plasare în context: azi, din varii motive, ne-am întâlnit mai multe persoane la sediul unei agenții pentru a discuta niște lucruri. După ce ne-am prezentat toți, prima mea observație a fost că cei mai mulți dintre cei prezenți au avut o mai mică sau mai mare experiență de agenție, eu făcând parte din cealaltă tabără (nicidecum adversă), a bloggerilor. Cam pe aici a apărut întrebarea dacă poți vinde cu un blog de poezie, subiectul panseului de azi.

Dacă e să vorbim strict de poezie, răspunsul este: da, vinde. Încă văd reclame în versuri pe toate canalele (nu mă refer la TV, ci la canalele pe care poate comunica un brand), chiar dacă, după părerea mea, poezia nu este potrivită în toate situațiile (însă asta e altă poveste, de sine stătătoare).

Dacă e să vorbim despre un blog de poezie, răspunsul este… același. Doar că acest blog nu este dedicat exclusiv poeziei, ci este un blog generalist cu accent pe poezie, după cum am menționat și atunci când mi-a fost adresată întrebarea din titlu.

Poezia este doar o cale. Nu ea vinde, în mod direct, ci emoția pe care o transmite. Iar această emoție nu se transmite doar prin vers (sau alte arte, dacă e să generalizăm), ci și prin reportaje (dacă vorbim despre promovare de evenimente) sau prin recenzii făcute din postura de utilizator al produsului/serviciului (dacă vorbim de electronice sau servicii de telefonie, de exemplu).

Iar eu asta transmit prin intermediul blogurilor mele, fie cel de tehnologie, fie cel „de poezie” (adică acesta).

Nu vreau să schimb lumea, vreau doar s-o povestesc cu un (k)g de emoție!

2 thoughts on “Poți vinde cu un blog de poezie?

  1. Titlul m-a indus in eroare pt ca nu am vazut cuvantul CU. Ma gandeam ca vrei sa vinzi blogul de poezie, adica sa-l vinzi cu totul.

    In alta ordine de idei, cu parere de rau, scoate ninsoarea de pe blog, ca a doua oara pe un blog inzapezit nu mai intru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.