Povestea anului

Era vară. Am închis ochii şi am început să visez. Parcă ajunsesem în paradis! Luasem examenul de Bacalaureat, după ce îl picasem cu un an în urmă. Apoi mi-am ales facultatea pe care doream să o urmez. Am fost acolo şi m-am înscris. Am dat examenul şi nota pe care am luat-o m-a pus pe o listă de aşteptare. Am aşteptat ceva timp (o săptămână, două, poate mai mult) până când o parte din cei înscrişi s-a retras. Parcă se împlinise un vis! Eram student, la distanţă, totuşi student! Realitatea însă a ţinut morţiş să îmi dea o palmă. Atunci mama mi-a spus: Nu te gândi că nu vei avea timp să înveţi, gândeşte-te la cum îţi vei plăti facultatea!
Am început să merg săptămânal la AJOFM, să văd lista cu posturi vacante. După câteva săptămâni şi interviuri date eram tot neangajat.
În urmă cu câteva zile am primit un telefon care m-a făcut să deschid ochii şi să văd coşmarul realităţii. Am fost sunat de la facultate şi am fost anunţat că eram în urmă cu două rate şi că dacă nu le plătesc voi fi exmatriculat. Nu le-am putut plăti…
Pe cât de desprinsă din filme pare această poveste, pe atât e de reală! Asta a însemnat 2013 pentru mine.
Acum că v-am împărtăşit încă un pic despre mine mă simt un pic mai bine. Acum pot aştepta liniştit sărbătorile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *