Prima linie de tramvai submersibil din capitală

Este unanim cunoscut și acceptat faptul că administrația locală caută mereu noi moduri pentru a îmbunătăți condițiile în care se desfășoară traiul cetățenilor din București. Nu cu mult timp în urmă se discuta oferirea liniilor destinate tramvaielor drept cale de rulare și pentru cei care folosesc bicicleta ca mijloc de transport. Iar acum suntem abordați cu o nouă veste bună: canalul răului Dâmbovița nu va mai folosi doar activităților de pescuit și deversat gunoaie, ci va îngloba și primul tramvai submersibil din capitala României.

Lucrările au început în urmă cu 2 săptămâni, iar acest lucru a putut fi observat pe anumite porțiuni ale râului, care au fost secate pentru a se verifica amplasamentul (vezi foto final). Traseul ar urma să fie împărțit în două, notat cu literele mici a și b: prima parte de la Semănătoarea la Piața Unirii, a doua, de la Piața Unirii până în Vitan.

Noutatea cu care vine această linie este o dublă funcționalitate: atât degajarea arterelor sufocate, cât și dușuri gratuite pentru cetățenii înfierbântați ai Bucureștiului, mai ales în zilele de vară.

Noul tip de tramvai va fi propulsat, pentru început, de forța brațelor călătorilor întotdeauna dispuși să împingă. Însă este prevăzută modernizarea acestuia, adăugându-se infrastructurii capacitatea de a genera tensiune electrică pe luciul apei, care va fi preluată prin tabla acoperișului neizolat.

Ca ultim detaliu, noua linie va purta indicativul 666, pentru că dracu știe ce ni se mai pregătește!

26220663_1571125869608774_5359241535314894456_o

2 thoughts on “Prima linie de tramvai submersibil din capitală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.