Starea Nației cu Dragoș Pătraru: (not just) One man show

Astăzi am să mă leg de una dintre cele mai mari calități ale internetului, aceea că îți oferă un număr foarte mare de modele de urmat. E adevărat, (parcă prea) multe dintre ele nu ar avea ce căuta în această încadrare, din punctul de vedere al unui om care nu are doar capul pe umeri, ci și ceva conținut în interiorul acestuia. Dar, din fericire, sunt și persoane care, după același criteriu de mai sus, chiar merită să fie modele și care nu numai că transmit o mare încărcătură educațională prin ceea ce fac, ci chiar prin poveștile lor din viață. De fiecare dată când citesc o astfel de destăinuire îmi dau seama că sunt pe drumul cel bun și încerc să muncesc și mai mult pentru împlinirea aspirațiilor profesionale, indiferent de domeniile către care se îndreaptă.

O astfel de persoană, dar și ceea ce face împreună cu o echipă de profesioniști, este Dragoș Pătraru și emisiunea Starea Nației. Pentru că această emisiune NU este un pamflet, după cum spune chiar el, ci un mod de a îi face pe oameni să își pună anumite întrebări și să răspundă singuri la ele, nu cu „ajutorul” propagandei politice. În urmă cu aproape un an, Dragoș a acordat un scurt #interviueducativ pentru acest blog în care a povestit despre scopul emisiunii pe care o prezintă. Atunci i-am adresat doar două întrebări, căci voiam să surprind doar esențialul și să nu se plictisească nimeni, nici eu, nici Dragoș, nici voi.

Însă acum există o istorisire mai pe larg atât despre emisiune, cât și despre gazda sa, în cadrul interviului pe care Dragoș Pătraru l-a acordat ieri celor de la IQads.

Desigur, eu v-am mai vorbit despre el, dar și despre alți oameni care fac un bine celor care „îndrăznesc” să deschidă măcar un ochi/o ureche la ce spun ei și care fac bine ceea ce fac; și am să continui să atrag atenția asupra lor de câte ori voi considera că este nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *