Tehnici e-SEO-nțiale de bloguire

Toți oamenii care scriu pe bloguri, fie că vor sau nu, s-au întâlnit cel puțin o dată pe internet de articole care îți explică tehnici SEO prin care să îți îmbunătățești blogul sau articolele pentru a servi mai bine scopului avut în minte. La o primă vedere par niște chestii extrem de complicate pe care doar experții reușesc să le pună în aplicare și din care nu înțelegi mare lucru. Cel puțin pentru mine așa a fost, însă doar până într-un moment. Apoi am înțeles că, odată stăpânite aceste lucruri, este vorba doar de repetiție și perfecționare.

Ce înseamnă SEO? Eu nu sunt nici pe departe expert în așa ceva (și nici nu mă dau expert), dar, din cele observate de mine până acum, a îți optimiza blogul pentru motoarele de căutare (Search Engine Optimization) înseamnă să respecți anumite relații între cuvintele din titlu, din adresa articolului, din imaginile upload-ate (în special cea reprezentativă), din textul articolului și din link-urile către alte site-uri. Am învățat aceste lucruri în cele aproape 4 luni de când Dragoș mi-a împrumutat domeniul Gadget4u.ro, locul unde scriu despre tehnologie, blog construit pe platforma WordPress self-hosted și căruita i s-a adăugat un modul Yoast SEO. Acest modul te ghidează pas cu pas pentru a îți optimiza cât mai bine articolele.

Deși în acest timp m-am obișnuit cu ce trebuie să fac ca un articol să iasă bine din punct de vedere al optimizării și fac asta aproape automat, o fac doar pe acel blog. Aici m-am încăpățânat în continuare să nu respect absolut nicio regulă și să transform gândurile în cuvinte scrise exact în ordinea și în forma în care acestea apar. Ceea ce m-a mirat (și mă miră inclusiv în acest moment) este că acest blog „se descurcă” mult mai bine decât celălalt, fie că vorbim de trafic sau de altceva. Aici nimic nu se întâmplă brusc (decât extrem de rar), totul este constant, iar atunci când se schimbă ceva, acest lucru se petrece treptat. În partea cealaltă pot să am astăzi sute de vizualizări (cel mai mult am avut vreo 800 în urmă cu vreo lună sau două) și mâine doar câteva, de parcă nu ar fi un site ce are la dispoziție întreg internetul, ci e doar o întâlnire cu prietenii și nici asta cu toți odată.

Asta e doar o simplă dovadă că, indiferent din ce domeniu sunt articolele de pe blogul tău, cel mai important lucru, înainte de orice altceva, este să scrii, să produci conținut! Ceea ce mă încurajează în continuare să înlocuiesc lipsa calității de pe TSBogdan cu #cantitate! 😀 🙂

2 thoughts on “Tehnici e-SEO-nțiale de bloguire

  1. Hai ca mai linistit un pic…. Ca prea era peste tot SEO-ul asta. Si eu ma incapatanez sa nu-mi prind urechile cu asa ceva. Si pina acum mi-e bine si asa.
    Spor la vizitatori! (Pe amandoua! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.