Tigrul: Misiune de salvare – un film indian cu clișee americane

Înainte să îți povestesc ce am făcut azi, să îți zic ce am făcut ieri. Pe la orele serii m-am deplasat la Cinema City din AFI pentru a vedea Tigrul: Misiune de salvare. Tot ce știam despre film era că este indian și că joacă Salman Khan în el, ceea ce m-a făcut să îmi amintesc de vremea când eram mic copil și mă uitam la bunici la astfel de filme… pentru că aveau un singur televizor și nu puteam obține accesul la telecomandă. Însă acum nu am fost obligat să mă uit, ba chiar filmul a fost cel care m-a ținut cu atenția lipită de ecran.

Tigrul: Misiune de salvare

Filmul ăsta, jumătate comedie și jumătate acțiune, are câteva chestii pe care orice om și le dorește, dar și câteva informații de care sigur ai putea avea nevoie într-o oarecare zi.

La capitolul dorințe: lupte cu lupi cu mâinile (aproape) goale, din care să și supraviețuiești (lucru destul de important, zic eu 🙂 ); și, mai dezirabil decât acestea, să poți să faci lucruri cu încetinitorul, ca să adaugi un pic de dramatism acțiunilor tale. Nu cunosc om care să nu-și fi dorit asta măcar o dată (cu excepția ardelenilor, probabil).

Învățăminte: e suficient să arunci 3 găleți de vopsea de culori diferite pentru a face un portret în zăpadă; dacă te trezești cu lupul în față chiar când te afli lângă mașină, deschide ușa chiar când acesta sare să te atace și închide-l în mașină (tu poți pleca pe jos); o mașină (alta, de fapt, că în prima ai închis lupul) cu motor mic poate sări la mare înălțime de pe o rampă de vreo 30 de grade, să facă o rotație completă în aer, după care să aterizeze și să funcționeze în continuare. Chiar nu se știe când se vor dovedi utile aceste informații, iar eu nu vreau să risc.

Iar încununarea clișeelor a fost faptul că un tată indian și o mamă pakistaneză au decis să îi dea copilului lor un nume… american.

Hai, gata cu spoilerele! Tigrul: Misiune de salvare, distribuit de BML Movie Entertainment, e deja de ieri în cinematografe  și poți să mergi și tu să asculți melodia aia mișto de la final. Sau poți să asculți melodia aici (o pun mai jos) și acolo doar să vezi filmul!

One thought on “Tigrul: Misiune de salvare – un film indian cu clișee americane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *