„Partida de ceai” din Parcul Natural „Delta” Văcărești

Unul dintre lucrurile care îmi plac mult la orașul București e că poți face excursii fără a ieși, de fapt, din oraș. Astfel, de când am aflat că Andrei Ionel va (mai) face un tur la Parcul Natural Văcărești, mi-am notat data în calendar și am avut grijă să mă întorc la timp din vacanță pentru a participa. Nu știu exact de ce, dar îmi doream să ajung aici.

Excursia a pornit de la stația de metrou Mihai Bravu, unde am ajuns ceva mai devreme decât ora de întrunire și chiar decât preconizasem inițial. Pe măsură ce ora de plecare se apropia, trotuarul se umplea de oameni. După o numărătoare ulterioară părea că ne-am strâns aproape 300 de persoane. Și am plecat cu toții către proiectul care nu a mai apucat să fie terminat, spre deosebire de omologul său, Lacul Morii.

Despre flora și fauna care au (re)pus stăpânire pe bazinul Lacului Văcărești găsești informații pe internet. Eu vreau să transmit un mesaj de încurajare pentru cei care au avut grijă de parc, înlesnind un pic accestul prin montarea unor scări, marcarea cât de cât a traseelor, montarea câtorva forme de artă, plasarea unui foișor (în care mi-am pus din nou la încercare teama de înălțime) în apropierea mijlocului „deltei” și realizarea unui punct de observație în care am fost așteptați cu biscuiți și ceai cald (evident că în titlu nu mă refeream la protestul americanilor din urmă cu două secole și jumătate, de asta l-am și pus între ghilimele).

O poveste interesantă mi s-a părut mitul conform căruia în cazul unui atac asupra Bucureștiului apa din lacurile Morii și Văcărești urma a fi eliberată, inunând orașul. (Aș zice că) Din fericire, nu vom putea afla vreodată dacă într-adevăr a existat un astfel de plan.

Dacă îmi amintesc eu bine, am parcurs vreo 7 km în total înăuntrul și în jurul Parcului Natural, iar când am ajuns, la final, de unde plecasem a apărut, la fel ca la turul de anul trecut de pe Lacul Morii, o dronă, ceea ce cred că va deveni un semn bun pentru aceste tururi.

Am făcut o grămadă de poze, atât din vegetația înaltă din „deltă”, cât și din zona de promenadă de pe margini. Pun una aici, iar pe celelalte te invit să le admiri într-un album pe Facebook.

WP_20180106_13_32_14_Pro

Ne îndreptăm înapoi către locul de unde am început turul pentru a mai vizita un obiectiv. Urcă cu mine în metrou către partea a doua a poveștii!

2 thoughts on “„Partida de ceai” din Parcul Natural „Delta” Văcărești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.