Tineri fara viitor

Nu stiu cum sa scriu asta. Eu cred ca in Romania iti incepi viata de la -1. As pleca in alta tara? Oricand. Nu as avea nici o umbra de regret, dor sau alt sentiment negativ. Ce ma impiedica? Tocmai lucrul care ma impinge sa-mi doresc emigrarea: lipsa banilor.
Mi se pare crunt ca tineri de varsta mea sa nu poata vedea cu ochii ratiunii (visuri sunt destule) un viitor in tara natala. In Romania, un sfert dintre tineri sunt someri. Printre ei sunt si eu.
Stiu ca povesti ca asta ati auzit destule, de aceea puteti alege sa nu bagati in seama ce spun eu aici. Insa mie mi se pare destul de grav si am impresia (as vrea tare mult sa se dovedeasca falsa) ca lucrurile merg spre mai rau. Ce sa facem, noi tinerii, pentru a reusi in Romania?

3 thoughts on “Tineri fara viitor

  1. Avem ce face. Doar sa promovam lucrurile bune ca inovatia,
    stiinta, medicina, invatatura, pictura, sportul etc. si sa nu mai ignoram hotia, spaga, mita etc. Asa daca plecam toti ramanem doar cu numele ca suntem romani.

  2. vorbești prea departe. eu nu pot pleca pana în orașul cel mai apropiat. ce scriem noi e un ultim urlet. clar că vor să murim de foame la propriu dar avem și noi ca nație ceva păcate: uitatul la tv și consumul a tottttt ca urmare a tv și votul, poate, cel mai nenorocit păcat. că am ajuns să-mi doresc să se dea bomba aia odată ca eu sunt prea laș e un adevăra crunt. și ca mine sunt mai mulți decât are voie media să spună, mai mulți decât orice coșmar, dar mai puțini decât au ei în conturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.