Bad Boys for Life – o telenovelă care durează 2 ore

bad boys

Acum că am stabilit din titlu ce fel de film este Bad Boys 3, propun să studiem câteva scene și să ne punem câteva întrebări. Nu e obligatoriu să și răspundem la ele, cum nu e obligatoriu nici să mergi să vezi filmul (ia asta ca pe un indiciu).

Așadar, deși per total cea de-a treia iterație a francizei Bad Boys e o telenovelă, și-a păstrat și statutul de film de acțiune; și asta chiar de la început. De aceea am să îi propun privitorului curios următoarea întrebare: câte contravenții și infracțiuni pot fi comise pe drumul către maternitate? Le poți număra singur dacă decizi să vezi filmul.

Din telenovela Bad Boys for Life nu puteau lipsi nici momentele religioase. Probabil cel mai important este tot pe la începutul filmului, atunci când Marcus (Martin Lawrence) îl blesteamă pe Mike (Will Smith) să aibă o soție și copii. Ceea ce Marcus nu știe este faptul că blestemul era deja împlinit dinainte să fie rostit…

Avem parte și de egoism, dar și de scene în care un polițist înarmat doar cu un pistol „face curat” într-o gașcă de bandiți care au arme automate. Un punct în plus pentru realism… not! Chiar dacă îmi place faptul că personajul lui Will este investit total în ceea ce face, faptul că nesocotește sfaturile primite de la echipa lui mă face să mă bucur că acțiunea nu îi reușește.

unul se roagă, altul se bate

Din păcate pentru echipă, dar din fericire pentru plotul filmului, Marcus era pe punctul de a se retrage din activitate și de a o apuca pe calea cea dreaptă și inutilă. Mai precis, în timp ce bietul Mike se lupta cu băiatul său, Marcus se ruga la divinitate… Totuși Marcus își revine pentru suficient timp cât să ia decizia corectă de a se realătura echipei, chiar dacă asta va aduce schimbări în modul de lucru. Dar tot răul e spre bine.

De aici înainte, filmul Bad Boys for Life este 100% telenovelă. Mike povestește despre o aventură cu o vrăjitoare și că cel cu care se luptă este fi-su (lucru enervant de asemănător cu Gemini Man, când se lupta cu propria-i clonă – asta e, de unde să aduci mereu oameni cu idei noi?).

Mai departe, echipa începe să se lupte cu inamicii și nu pot să nu remarc cum Rita (colega cu care toți ceilalți cred că Mike ar trebui să fie împreună; telenovelă again) trage parcă prea cu sete în fosta parteneră a polițistului.

Într-un mod foarte convenabil pentru finalitatea filmului, vrăjitoarea moare arsă (doar că nu pe rug), iar fiul lui Mike, renunțând la dușmănia falsă inoculată de mă-sa, îl ajută pe ta-su să-l salveze pe Marcus.

Și pentru că tot am povestit întregul film Bad Boys 3 (așa am găsit de cuviință, pentru că nu e nimic filosofic sau care să dea de gândit, singura întorsătură de situație fiind atunci când privitorul află care este inamicul), am să zic și cum se termină. Sec: Will Smith devine bonă.

Părerea mea e că singurul mod în care poți decide dacă chiar merită să vezi ceea ce InterComFilm a adus în România începând cu 17 ianuarie este știind dinainte tot ceea ce se întâmplă.

P.S. Mă simt nevoit să îmi exprim părerea de rău legată de faptul că a fost inventată telenovela asta doar pentru a mai stoarce un ban din buzunarele celor care au o vârstă suficient de înaintată pentru a fi auzit de Bad Boys.

fotografii de la cinemagia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *