Câmpi nebătuți

București, 4 octombrie 2018

„Dragă G.,

Aceasta nu este o scrisoare (LOL, cine mai trimite scrisori în plic în mileniul ăsta?), ci un articol pe blog. Însă l-am scris sub forma asta pentru că sunt un romantic de modă veche și cred că se potrivește cu ceea ce vreau să-ți transmit. A venit timpul să trecem la nivelul următor și să batem și altceva împreună, în afară de covoare; așa că ce-ar fi să batem câmpii, la propriu, cu picioarele? Ce câmpi nebătuți ai vrea să vizităm?

Nu te grăbi să răspunzi, pentru că am ales eu deja. Asta pentru că tu mereu ții telecomanda la tine și alegi la ce serial să ne uităm. Dar stai liniștită, va fi un city break Christian Tour. Însă te poți gândi la ce obiective să vizităm… doar să te gândești, pentru că și decizia asta e luată. Știu că ție îți e greu să hotărăști ce o să porți în seara asta și dacă bluza pe care o iei pe sub geacă se asortează mai bine cu șosetele din ghete sau cu inelul ăla subțire pe care, de obicei, îl uiți pe noptieră. Deci, te-am scăpat de o decizie dificilă.

Așadar, e vorba de un city break în Stuttgart. Mergem acolo pentru că am văzut că îți place foarte mult mașina ta germană (Volkswagenul ăla Passat din 2003), atât de mult că ai parca-o în casă… ca atunci când ai încurcat frâna cu accelerația în timp ce făceai un Story pe Instagram. Și eu sunt foarte pasionat de automobile, după cum o dovedește colecția personală… de fotografii, astfel încât am hotărât să vizităm muzeele Porsche și Mercedes-Benz.

câmpi nebătuți
Muzeul Mercedes-Benz, sursa foto: TheCrazyTourist.com
câmpi nebătuți
Mercedes-Benz W123, foto din arhiva personală
câmpi nebătuți
Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss, exponat al Țiriac Collection; foto din arhiva personală

Acum trebuie să fiu sincer și să recunosc că nu m-am gândit doar la tine când m-am uitat pe oferte city break. Am căutat un loc care să augmenteze legătura om-natură, un loc sălbatic în care să ajungem cu o mașină românească (mă rog, franțuzească la standarde românești), dar nu s-a putut. Am găsit, în schimb, bilete de avion Christian Tour. Las’ că e bine și așa, îmi amintesc că și ție îți place natura, că mereu îmi spui că vrei o haină de blană NATURAlă și geantă din piele NATURAlă.

Anyway, am și uitat să-ți spun care e locul ăsta. Dacă îți amintești, eu m-am născut și am crescut în Călărași, orășelul ăla de pe Dunăre de care tu nu ai auzit niciodată, pentru că ești din București. Așa că vreau, dacă tot suntem în Germania, în apropiere chiar, să vizităm izvorul Dunării, să facem un picnic și ce ne-o mai trece prin cap la fața locului. Apoi putem face poze la cele 2 sau 3 monumente dedicate acestui izvor. N-am înțeles de ce sunt atâtea, dar e vorba de nemți, sigur știu ei ce-au făcut.

Mai am o surpriză pentru tine. Înainte să plecăm de acolo am să îți fac și un cadou. Nu îți spun ce, că e secret. Mă rog, nu chiar secret, că, sincer, nu m-am hotărât ce-o să fie și nici nu mi-au rămas prea mulți bani de când ne-am luat cizmele alea lungi cu toc.

Trecând peste toate, vreau să știi că te iubesc și de asta te anunț cu 3 luni înainte de plecare, ca să ai timp să-ți faci bagajul. Pardon, bagajele.”

Al tău Pierdut,

Poet

P.S. Ăsta e doar un articol pentru SuperBlog și Christian Tour. Dar eu tot te iubesc!

One thought on “Câmpi nebătuți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.