Condus de entuziasm

entuziasm

A venit perioada aia a anului în care simt că am puterea de a face orice. Sunt câteva zile la începutul fiecărui an când îmi crește puterea de concentrare și dorința de a face lucruri. Problema e că starea asta nu durează prea mult. Cum stau la capitolul entuziasm la începutul lui 2018?

Entuziasmul mișcă multe lucruri și cu siguranță și pe mine în prima săptămână a anului. Nu adorm noaptea până nu îmi notez toate ideile de pus pe blog a doua zi (și acum cred că am cât să scriu o săptămână), iar dimineața îmi beau cafeaua finisând ideile și nerăbdător să le așez aici. Cel mai bine îmi amintesc perioada aceasta din 2016 (cred) (încă nu lovise depresia), când am pornit la drum cu un blog nou, pe lângă acesta. Entuziasmul m-a împins să scriu, în medie, câte 5 articole pe zi și să depășesc în scurt timp mia de vizite zilnice. Dar după aceste zile dispare tot ca prin magie neagră și rămân cu o privire căutătoare de idei. Apoi, la doar câteva luni (prin mai), a apărut și depresia, chiar ea fiind cea care mi-a tăiat tot acest entuziasm și în acest an chiar de noaptea trecută, ținându-mă treaz până după ora 1; însă tot m-am trezit pe la 9 (adică atunci a fost alarma pusă, m-am ridicat un pic mai târziu, am deschis ochii după cafea abia pe la 10:15) ca să scriu despre asta. Și cum planul făcut (mai ales de mine) deseori eșuează sau se modifică substanțial, iată că este ora 12:20 când le fac loc acestor gânduri printre ale celorlalți.

Așadar, 2018 nu face excepție de la „regulă”: îmi dă puțin avânt, cât să încep, apoi întinde brațele după mine și-mi zice că m-am dus prea departe.

Tu ai început anul mai bine?

One thought on “Condus de entuziasm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.