Conspirații de peste tot

Mă amuză să văd prin toate colțurile internetului, dar avansând tot mai mult către centru, articolele acelea care au mai descoperit un leac împotriva durerii în dos, au aflat că inventatorul șosetei cu glugă era român și, bineînțeles, marii filozofi greci erau, de fapt, daci.

Nu există domeniu din care să nu ni se reveleze zilnic cel puțin un secret pe care nimeni nu dorește ca noi să îl știm. Ceea ce este de-a dreptul hilar, însă prea puțini oameni realizează asta. Dar câte dintre acestea au la baza măcar un (foarte mic) adevăr și câte sunt pură fantezie?

Am să dau doar un exemplu, pentru că nu mi-am propus să studiez (cel puțin acum) acest subiect în profunzime. Se spune că marile corporații transmit tot felul de mesaje, mai mult sau mai puțin directe (sau subliminale), prin canalele media pentru a abate atenția oamenilor de la anumite limitări ale vieții de zi cu zi. Dacă presupunem că acest lucru este adevărat, atunci le iese extraordinar de bine. Dar cum? Tocmai prin cei care „promovează” nocivitatea acestor campanii derulate de „ăia răi”, fie ei evrei, americani sau extratereștri (care sunt probabil tot daci).

De ce spun că „propaganda rusească” e bună (în sensul de eficientă, nu prin beneficiile pe care le-ar aduce uneia sau alteia dintre părți)? Pentru că în momentul când cineva citește astfel de articole în mintea lui se creează o anumită stare (care nu are logică): una de „ce tari sunt românii, mă duc și mâine 12 ore la muncă, chiar dacă nu-mi convine pentru că românii sunt foarte tari” sau de „corporațiile/americanii (înlocuiește tu cu ce vrei) conduc lumea și chiar dacă aș vrea să am o altfel de viață, nu e posibil; așa că mă duc și mâine 12 ore la muncă, deși nu îmi convine”. Omul uită că este suma alegerilor pe care le face pentru sine! Nu a celor pe care le fac alții pentru el, nici a celor pe care le face el pentru ații.

Trebuie să recunosc, și eu mă simt un pic vitregit de participarea la anumite alegeri, însă măcar caut soluții! Pentru că primul pas este conștientizarea că ești ceea ce ai ales să fii! Apoi, ori că nu am ales tocmai bine, ori că au mai fost și alte lucruri care au intervenit, cu timpul sper că totuși voi reuși să îmi îndrept viața către viitorul pe care îl știu deja. Pentru că îl văd în fiecare seară, eu îl fac, trasându-i liniile exact după dorințele proprii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.