Ghid practic: Cum să te lași de poezie! – pasul 2

Dacă ai revenit aici după ce ai citit primul pas necesar pentru a renunța la poezie, acest scamator fără talent care fură vieți, înseamnă că vrei să continui pe acest drum purificator. Dacă ai ajuns aici în alt fel, ar fi bine să urmezi link-ul din propoziția anterioară și să parcurgi întâi ce am scris acolo. Apoi urmează sfaturile de mai jos.

Începuturile sunt mai grele, dar odată ce ai realizat că acest lucru este cel mai bun dintre toate pe care le poți face pentru (pseudo)liniștea ta sufletească, ține-te de el! Găsește ideile alea pline de sulițe, de care cândva te fereai, și aruncă-te în ele. Dacă ai impresia că supraviețuiești, mai aruncă-te o dată! Fă asta până obosești, până când sufletul tău va deveni doar o pungă de hârtie în care să pui alte lucruri! Apoi, poți începe să îl umpli cu tot felul de prostii. Da, la un moment dat se va rupe, dar continuă să pui câte ceva acolo în fiecare secundă când îți fuge mintea la poezie, în fiecare situație când slăbiciunea care te-a adus aici devine mai puternică.

Dacă nu găsești nicio acțiune care să te obosească, alternativa este să faci exact opusul: nimic! Dormi, fie că e zi sau noapte; visează, cu ochii deschiși sau închiși; privește, în gol sau spre plin! Te avertizez, totuși, că această variantă este un pic mai dificil de urmat, căci tentația va apărea mult mai des și îți va părea că te amenință cu o armă de calibru mare sau cu o lamă lungă și lucioasă. Însă astea sunt doar aparențe: în armă sunt gloanțe surde la disimulata ta nepăsare față de vers, iar lama, deși foarte ascuțită, taie exact stările pe care ți le aducea sau pe care le ascundeai/revelai în poezie.

Rămâne la alegerea ta ce drum vei alege să urmezi, important este faptul că atât timp cât te afli în mișcare, vei avea impresia că ești vindecat de boala versurilor. Eu trec prin acest tratament de 3 zile deja și iluzia normalității e bine hrănită și sănătoasă!

Te felicit pentru că ai curajul să elimini acest viciu din viața ta și că, pentru asta, te folosești de sfaturile mele! Mult spor înainte!

0 thoughts on “Ghid practic: Cum să te lași de poezie! – pasul 2

  1. Woow te felicit pentru asta. Eu iubesc poezia si am sa tin cont si de sfaturile tale e un fel de a exprima tot ce am simtit si am trait. Vei ajunge departe. Tine tot asa. Imi place postarea asta si voi distribui.
    O seara placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *