Joaca de-a blogul

După cum mai spuneam (parcă) într-un alt articol, odată cu sfârșitul de săptămână vine și o scădere în statisticile blogurilor mele. Însă cea de săptămâna aceasta m-a „speriat” destul de tare. Ce-i drept, parcă (de fapt, sigur) nici eu nu am reușit să mă implic foarte mult și am să dau vina pe o pană de inspirație, de care am impresia că mă lovesc tot mai des în ultima vreme. Dar nu am de ce să îmi fac griji!

Când am citit despre modificările pe care le-a făcut Google în algoritmii săi de clasare în paginile de rezultate, am observat că site-urile date ca exemplu ca fiind afectate (pozitiv sau negativ) de schimbări avea statisticile destul de liniare (spre deosebire de ale mele, dar nu asta contează acum), astfel putând fi văzute cu ușurință schimbările de trend. Observația asta mi-a reamintit să mă uit la „performanțele” blogurilor mele pe o perioadă mai întinsă de timp. Așa am văzut că cea mai mare (s)cădere s-a înregistrat pe parcursul lunii februarie și, începând cu luna care abia s-a încheiat, „copilașii” mei internetici au început ușor să crească.

Una dintre glumele (nu prea reușite) care au fost făcute pe 1 aprilie de către un site care se ocupă cu SEO și altele asemenea spunea că Google a introdus un algoritm care va avantaja site-urile/blogurile mici. Până când această glumă va deveni realitate pot doar să sper că munca mea din ultimii ani va însemna ceva, dincolo de aprecierile și încurajările pe care le primesc (și) acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.