RCS RDS, sunteți niște hoți!

RCS RDS

Povestea cu hoții de la RCS RDS a început în primăvara anului trecut, când încă locuiam cu chirie în București și speram că pot realiza ceva cu viața mea acolo. Câștigasem un router frumos la un concurs și decisesem că a venit momentul să renunț la hotspotul de pe mobil și să mă cablez. Am ales cel mai bun furnizor de internet fix, din propria experiență – Digi – aproape că nu am avut nicio problemă cu serviciul lor, eu sau apropriații, iar oamenii de la deranjamente, deși aroganți peste medie, sunt punctuali și își fac treaba.

Însă odată cu venirea toamnei am rămas fără jobul avut acolo și, prin urmare, fără chirie și chiar fără o bună parte din posesiunile mele. De asemenea, am rămas pe cap și cu un contract de servicii de internet de la RCS RDS… lucru de care am încercat să scap imediat ce m-am întors acasă. M-am prezentat la sediul lor, am plătit cea mai recentă factură și le-am cerut rezilierea contractului, spunându-le că nu mai am cum să beneficiez de serviciul lor. Acest lucru mi-a fost refuzat pe motivul acelei celebre taxe de reziliere, despre care știm cu toții că nu are acoperire legală. Am plecat cu coada între picioare, că deja aveam prea multe pe cap și, o vreme, am uitat de ei.

Însă ei nu au uitat de mine. După întâlnirea de care doar ce am povestit, RCS RDS a considerat că e în interesul lor să mă factureze pentru încă DOUĂ luni, deși chiar ei mă înștiințaseră la un moment dat că au întrerupt furnizarea serviciului. Voiau bani degeaba, adică.

Apoi, vara asta, o firmă de recuperări, APS România (rușine și vouă!) m-a sunat în numele hoților de la Digi pentru ca aceștia din urmă să se asigure că își recuperează banii nemeritați pe care, chipurile, eu îi datoram (mă rog, din câte știu, practic funcționează puțin altfel: din moment ce am ajuns să discut cu recuperatorii, înseamnă că digi a vândut datoria, adică și-a recuperat o parte din bani, iar ce reușește să ia APS-ul sunt banii acestuia din urmă). Mi-au spus că figurez restant cu 258.34 lei, contravaloarea taxei de reziliere și a celor două luni în care am fost facturat pentru un serviciu de care nu am beneficiat.

Le-am explicat și celor de la APS starea mea financiară precară și le-am fluturat pe la urechi și numele ANPC, moment în care mi-au zis „măcar cele două luni restante să le plătești”, de parcă mi-ar fi făcut ei vreo favoare scăpându-mă de taxa de reziliere, nici pomeneală să recunoască faptul că ea nu avea de ce să existe de la bun început.

În aceeași zi în care a avut loc discuția din paragraful anterior am depus și sesizarea la ANPC, direct pe site-ul lor. Un site a cărui existență e utilă, a cărui funcționare e deficitară, iar soluționarea… în cazul meu, inexistentă. Să explic puțin: m-am bucurat că pot trimite sesizarea de acasă, prin intermediul site-ului, dacă era să merg fizic nu-știu-unde și să fac n drumuri m-aș fi lăsat păgubaș; am completat cu atenție tot ce mi s-a cerut pe site, iar l-a partea de fișiere doveditoare nu am putut încărca tot ce aveam la dispoziție pentru că site-ul acceptă 1 singur fișier per rubrică, așa că am putut atașa doar o factură, cea cu taxa de reziliere parcă, dintre cele 3 pe care hoții RCS RDS le-au emis (în plus) pe numele meu. Am depus sesizarea pe 3 iulie, însă nu am primit niciun fel de răspuns nici până în ziua de astăzi.

Între timp, bandiții de la Digi, prin intermediarul lor APS, mă amenință că datoria mea va ajunge în instanță, adică probabil îmi vor popri conturile. Asta pentru o datorie de 260 de lei care nu are de ce să existe și care înseamnă mai mult de o treime din veniturile mele, că altfel nu făceam atât caz pe internet. Dar probabil niciun angajat de la RCS RDS sau APS România nu știe cum e să nu poți câștiga suficienți bani cât să trăiești decent pentru că nu ai avut suficienți bani ca să faci niște studii care poate ți-ar fi permis să trăiești decent.

Digi și APS, mă piș pe voi, așa cum și voi vă pișați pe viața mea de căcat! În plus, sunt depresiv și s-ar putea să mă aveți pe conștiință. În rest, sictir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.