Să știi ce vrei

Pe la mijlocul verii care tocmai a trecut cineva mi-a adresat clasica întrebare: ce îți dorești să faci pe viitor? M-am gândit să dezvolt aici răspunsul pe care l-am dat atunci și să trasez mai clar drumul pe care mi-am propus să îl urmez.

Cum am început

Am început să scriu versuri la scurt timp după ce am învățat să scriu, apoi nu m-am mai oprit. În gimnaziu luam parte la niște ore extra, unde eram încurajați să ne punem imaginația la încercare în diferite compuneri, chestii de care pe cei mai mulți îi aud că se feresc. În perioada liceului am continuat să scriu, în special versuri, și am făcut primul blog.

Cu toate astea, nu aveam clar în minte ce îmi doream să fac. Aveam în minte un drum, să zicem, paralel cu ceea ce vream să fac, lucru care nu s-a schimbat foarte mult nici în prezent.

Cum am continuat

După ce am terminat liceul în 2012, picând proba de matematică a bacalaureatului, mi-am luat răgaz timp de un an pentru a încerca să acumulez cât mai mult din materia pe care nu prea reușisem să o înțeleg în cei 4 ani care trecuseră. În acel timp mi-am dat seama că ceea ce vreau să fac cu adevărat trebuie să se bazeze pe creativitate. Însă tot nu aveam o idee clară a drumului pe care începeam să mi-l creionez.

Vine momentul 2013 când, mai mult dintr-un miracol decât din știință, promovez proba matematică și încep să îmi fac planuri de facultate. Mă înscriu și dau examen la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Publicitate. Sunt admis, însă la altă specializare și la distanță. Renunț.

În prezent

Slow-forward 3 ani mai târziu (2016), timp în care am început să urmăresc pe Facebook, bloguri etc. oameni care se ocupă cu asta și să acumulez informații/detalii, am aflat că ceea ce vreau să fac se numește copywriting.

Urmând drumul, după cum spuneam, ușor pe alături, devin student la Facultatea de Sociologie, de data asta la zi. Acum știu precis drumul pe care vreau să merg, însă nu știu cum să ajung acolo. Teoria era că dacă scriu undeva cât mai multe dintre ideile care îmi trec prin minte, asta mă va ajuta să ajung pe drum. Practic am dat de depresie, care nu bloca avalanșa de idei, însă nu le lăsa a fi exprimate decât pe cele care îi conveneau.

Concluzia

Știu pe unde. Dar cum? Încă nu am reușit să conving pe nimeni că am o grămadă de idei și că, poate, unele dintre ele ar putea fi demne de luat în seamă. Până fac asta poate reușesc să îmi conving și familia că și copwritingul este o slujbă, la fel cum este și bloggingul.

 

5 thoughts on “Să știi ce vrei

  1. Multi nu reusesc sa raspunda la intrebarea asta nici dupa cativa ani! E foarte bine sa stii ce vrei si sa faci ceea ce iti place.
    Si da…copywritingul este o slujbă, la fel și bloggingul, doar ca unii oameni nu accepta asta. Pentru a face bani ei cred in munca, adica daca nu iti rupi carca, copywritingul si bloggingul nu e considerat un job.
    Iti doresc sa reusesti tot ce iti propui !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.