Toate la timpul lor

Mi-ar plăcea să cred că sintagma din titlu se aplică în toate aspectele vieții mele, dar nu e deloc așa. Însă, într-o anumită măsură se aplică articolelor pe care le scriu pe bloguri, mai ales pe acesta. Nu sunt de părere că există timpul potrivit pentru ceva anume sau că cineva îl poate face să fie potrivit, ci mai degrabă după cum e norocul sau cum a fost scris (am mai spus pe aici despre cum văd eu lucrurile mai nou și despre predeterminism). Și atunci să explic puțin, fără o logică anume (cum e și mintea mea acum), de ce m-am apucat de acest articol.

Din când în când particip la unele evenimente pe care le găsesc interesante (pe unele le mai ratez 🙂 ), dar și la unele care nu au o legătură directă cu pasiunile mele. De ce fac asta? O parte dintre motive au mai fost discutate pe aici într-o formă sau alta, dar azi este vorba de faptul că fiecare ieșire poate genera idei pe care să le abordez în articole. Nu toate ocaziile aduc cu sine idei, însă se întâmplă uneori (cum a fost la Webstock la sfârșitul lunii trecute) să găsesc mai multe subiecte într-o singură seară. Nici nu e nevoie să fie idei referitoare la evenimentul cu pricina, ci doar să se formeze un cadru benefic pentru inspirație.

Am mai avut perioade în care nu puteam adormi pentru că îmi venea o idee pe care o întorceam pe toate părțile, urmând să o postez aici în ziua imediat următoare. Iar acum, de când cu depresia, insomnia e printre puținele lucruri constante pentru mine. Dar s-a schimbat modul în care „mă joc” cu ideile. Chiar dacă se mai întâmplă să fiu deranjat noaptea de idei (că niciodată nu-i una singură), de cele mai multe ori vin pe parcursul zilei. Și atunci le notez în carnețelul meu virtual, dar nu le public imediat. Le las acolo să se strângă și, în timp, mai notez alte chestii care au legătură sau, dacă consider, le șterg.

Astfel, aproape că am un plan editorial pentru blog. Am câteva subiecte pregătite pentru atunci când „le va veni timpul”, chiar dacă asta se întâmplă, ca și în cazul de față, cu cel puțin o săptămână întârziere. De asemenea, le am puse într-o ordine de la care încerc să mă abat cât mai puțin (dar sunt deschis și excepțiilor).

Așadar, pentru cine spune că nu sunt ordonat, deși tind să îi dau dreptate, voi răspunde că măcar încerc. Și ceea ce am povestit mai sus este deja o îmbunătățire față de anii precedenți. Doar că nu e suficient și momentan nu am forța necesară pentru a încerca mai mult. Poate cu timpul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.