Un fum tras de păr

Ca o entitate cvasi-inexistentă ce sunt pe internet, am decis să îmi dau și eu cu părerea despre legea asta a fumatului. Ceea ce urmează să citești este doar părerea mea, unică, personală și necolectivă; așa ca să știi pe cine să tragi la răspundere 😀 .

  1. Nu va scădea consumul de tutun. Fumătorii vor prefera să nu mai meargă în cafenele, în loc să renunțe la fumat sau să iasă afară ori de câte ori viciul le cere.
  2. Cafenelele vor pierde astfel foarte mulți clienți și profitul le va scădea considerabil din același motiv de mai sus. Ceea ce duce la punctul următor:
  3. Încasările făcute de stat din accize (,TVA și altele) vor fi foarte mici. Cei responsabili pentru această lege spun că nu le pasă de asta (cuvintele lor au fost ceva de genul „e mai puțin important”, deci același lucru), așa că nici mie nu are de ce să îmi pese.
  4. Pentru că noi, ca nație, (uite că i-am furat vorba lui Moise Guran 🙂 ) am găsit mereu noi metode de a ocoli legea (sau, în cazuri mai grave, de a o călca direct în picioare), această nouă lege fie nu va schimba absolut nimic (nu sunt chiar sigur de asta), fie va produce mai mult rău decât bine (în special NEfumătorilor, cei care se simt protejați de ea).

Am aflat de anul trecut, când s-a vorbit pentru prima dată de această lege, că doar un sfert din populația României este consumatoare de țigări (deși cei care fumează au mereu impresia că sunt mai mulți) și în niciun caz nu încurajez consumul de țigări. Însă cred că această lege a fost gândită un pic cam pe fugă, ea lovind mai mult într-o direcție decât în alta (fumătorii sunt și ei parte din populația țării, chiar dacă minoritari) și cumva limitează libertatea unei categorii de oameni. Dacă tot au făcut o treabă, puteau interzice și folosirea toaletelor din spațiile publice și, eventual, vorbitul. Doar așa puteau fi siguri că au sub control o populație docilă, care nu iese din casă pentru a se distra, ci doar pentru a merge la serviciu și a își face cumpărăturile!

Mă duc să îmi aprind o țigară, că tare m-am enervat!!

3 thoughts on “Un fum tras de păr

    1. Și nu sunt de acord ca atunci când ies în oraș să mănânc să fiu intoxicată cu fum de ţigară, cred că legea poate fi îmbunătățită… Acum pare făcută de ochii lumii… (scuze, scriu de pe telefon)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *