Neserios

Am doar o simplă întrebare (însă doar în aparență) astăzi pentru voi. Și pentru asta voi expune două cazuri. În care dintre situațiile prezentate mai jos persoana respectivă poate fi considerată neserioasă? Am să vă spun și părerea mea la sfârșit.

Situația 1

Ai descoperit recent un lucru care pare destul de interesant încât să vrei să îl faci și tu. După o scurtă perioadă, să spunem o lună, realizezi că acel lucru nu e pentru tine și că nu mai are rost să îți ocupi timpul și mintea cu el. Îți iei „la revedere”, faci bagajul, îți prezinți scuzele celor care te-au încurajat să faci lucrul respectiv și celor care au văzut în acea inițiativă mai mult decât ai văzut chiar tu. Și pleci!

Situația 2

Faci un lucru de mult timp, să spunem de vreo 6 ani. Îți place sau, cel puțin, cândva ai avut impresia că îți place. Încă mai ai motive să faci acel lucru, însă sunt cu totul altele față de cele avute la început. Ai crezut că acest lucru este marea ta descoperire, modul prin care te vei face cunoscut, însă ai realizat că, de fapt, nu a fost niciodată așa. Sau că poate a fost, dar l-ai judecat greșit. Nu ai un motiv clar (sau ai, dar îl ții ascuns), însă vrei să pleci.

Neseriosul sunt eu și mă încadrez fără a sta pe gânduri la categoria a doua. În acest moment simt că anumite pasiuni nu mă mai satisfac și cred că a venit timpul să caut unele noi, reinventându-mă pe parcursul acestei „călătorii”.

Încă nu am renunțat la nimic, din anumite motive care, însă, nu vor ține la infinit. Încă mă uit în toate direcțiile și, mai ales, în mine după forța necesară pentru a produce niște schimbări care mă tot zgârie pe dinăuntru, vrând să iasă. De ce să le mai țin închise? E timpul să mă maturizez!

3 thoughts on “Neserios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *